dhr. mr. E. Wierda

dhr. mr. E. Wierda

Cardioloog

Eric Wierda is in 2007 afgestudeerd als basisarts aan de Radboud Universiteit, Nijmegen. Sinds 2016 is hij cardioloog met als afstudeerspecialisatie hartfalen en pacemakers.

Over zijn specifieke vaardigheden vertelt Eric: “Ik vind binnen de cardiologie, echocardiografie het leukst. En om met mijn handen bezig te zijn tijdens katheterisaties en implantaties van pacemakers. Tijdens mijn opleiding heb ik ook gezondheidsrecht gestudeerd. Als vervolg daarop doe ik nu een promotieonderzoek naar de mogelijkheid om door poliklinische behandeling van hartfalenpatiënten een opname te voorkomen.“
 
Spoedeisend karakter  
Op de vraag waarom hij voor dit vak heeft gekozen, zegt hij: “Ik vind het spoedeisende karakter erg leuk en de mogelijkheid om bijna alle aanvullende onderzoeken zelf uit te voeren. Het vak is inhoudelijk uitdagend en erg afwisselend.”
En waarom dit ziekenhuis? “Het is een mooi en professioneel ziekenhuis in de buurt van Amsterdam. Er werkt een leuke groep cardiologen en de afdeling cardiologie leidt ook cardiologen op uit het AMC. Daarbij geeft het werken op de buitenpoli Enkhuizen een mooie afwisseling.”
 
Gelachen
Als sterke eigenschap noemt Eric: “Ik ben stressbestendig en sociaal. Verder vind ik het belangrijk dat er op een dag wordt gelachen en we patiënten tevreden hebben gesteld.”
 
En verder           
“Ik woon in Amsterdam. Ik hou van schaatsen (kom uit Friesland) en hoop nog steeds op een Nederlandse Elfstedentocht.”

Afdeling
Werkt in

Let op! t/m 22 december: Hinder door werkzaamheden bij de hoofdingang Dijklander Ziekenhuis Purmerend

Lees meer