Foto van anesthesioloog Paul de Wit

dhr. P. de Wit

Anesthesioloog-pijnspecialist

Paul de Wit is in 2011 afgestudeerd als basisarts aan het VUmc. Sinds 2018 is hij anesthesioloog-pijnspecialist.

Over de keuze voor het vak vertelt Paul: “Mijn eerste baan als arts was op de SEH als ANIOS SEH-geneeskunde. Hier kwam ik erachter dat de anesthesioloog eigenlijk de specialist is van de acute opvang en dat sprak mij aan. Als patiënten in een acute levensbedreigende situatie zijn wil ik ze optimaal kunnen ondersteunen. Als anesthesioloog ben je in staat om patiënten te ondersteunen in hun vitale functies (ademhaling, bloedsomloop) en werk je samen met diverse specialisten en verpleegkundigen om patiënten beter te maken. Het werk speelt zich af op alle locaties in het ziekenhuis (OK, SEH, IC, afdeling en poli).
Daarnaast heb ik gekozen voor de specialisatie tot pijnarts. Hierbij ben je in tegenstelling tot je werk als anesthesioloog meer betrokken met patiënten met chronische (pijn)klachten. Ik vind dit een interessant vak, omdat het een combinatie is van neurologie, orthopedie, psychiatrie en anesthesiologie. Ik vind het heel dankbaar werk om mensen die iedere dag met heftige pijnklachten leven te helpen het leven iets dragelijker te maken.“

Niet te groot, maar ook niet te klein
Paul koos voor dit ziekenhuis omdat: “Het niet zo onpersoonlijk en groot is als een academisch ziekenhuis. Toch is het groot genoeg voor veel afwisseling in werkzaamheden en er vindt grotere en complexe zorg plaats in dit ziekenhuis. Bovendien staat het Dijklander Ziekenhuis binnen de opleiding tot anesthesioloog in de VU en het AMC in Amsterdam zeer goed bekend. Alle artsen die hier een deel van hun opleiding tot anesthesioloog hebben gevolgd spreken vol lof over de opleiding in het Dijklander.”

Aanpakken
“Mijn eerste indruk is dat dit ziekenhuis van aanpakken weet. Betrokken personeel, een open sfeer en daardoor een veilige omgeving waar mensen elkaar wel aan durven te spreken. Als we samen het maximale voor de patiënten hebben bereikt, ga ik voldaan naar huis.”

En verder?
Sport was en is mijn grootse uitlaadklep. Ik deed aan voetbal, tennis, hardlopen, surfen en snowboarden. Tijdens mijn studententijd ben ik ook tennisleraar geweest en ski/snowboardleraar, want ik vind het ook leuk om andere mensen te enthousiasmeren. Nu met werk en een gezin is er minder tijd voor sport, daarom ga ik nu vaak hardlopen met m'n zoontje in de hardloop-kinderwagen en stop dan tussendoor bij speeltuintjes. Mijn vrouw houdt ook van surfen, dus dat doen we nu om de beurt als we op vakantie zijn.

                                                                                                                                                                            

Werkt in