Foto volgt

dhr. R. van den Brink

Verpleegkundig specialist

Ronald van den Brink is verpleegkundig specialist en werd daartoe opgeleid aan de Hogeschool InHolland in Amsterdam. Hij kreeg daar in 2009 zijn diploma. Ronalds specialisatie is cardiologie, met als aandachtsgebied acuut coronair syndroom (ACS).

Ronald kan enthousiast vertellen over zijn vakgebied: “Cardiologie in het algemeen is een specialisme waarbij één specifiek orgaan, het hart, invloed heeft op het hele lichaam. Bovendien heeft de cardiologie vele technische aspecten in zich en dat spreek mij aan. Verder vind ik verdieping van mijn vak leuk en interessant. Ik heb dus destijds de mogelijkheid om verpleegkundig specialist te worden met beide handen aangegrepen!”

Uitgebreide parate kennis
En het onderwerp verveelt hem nog lang niet. “Ik ben nog steeds erg gemotiveerd om mij te verdiepen in mijn vak en ben bijvoorbeeld graag op de hoogte van de laatste richtlijnen. Ik vind het dan ook leuk als mensen aan mij vragen hoe bepaalde dingen zitten, omdat zij weten dat ik altijd antwoord en een uitgebreide kennis paraat heb.”

Tevreden patiënten
Met zijn kennis van ACS wekt het geen verbazing dat Ronald op de ACS-polikliniek werkt en daar in zijn element is. “Maar ik werk daarnaast ook op de eerste harthulp en op de controlepolikliniek in Purmerend en op de screeningspolikliniek (Rapid Acces Poli). Voldoende afwisseling dus. Daarbij vind ik het op een werkdag belangrijk dat de patiënten tevreden zijn en het werk compleet en netjes wordt afgerond. Dit lukt in de meeste gevallen, dus ik ga altijd met een voldaan gevoel naar huis.”

En verder?
Ronald kenschetst zichzelf als een rustig en ontspannen mens. “Ik ben bijna 25 jaar getrouwd en heb een kind van achttien jaar. Na vijftien jaar in Wervershoof te hebben gewoond, woon ik sinds kort naar alle tevredenheid in Hoorn.”

Afdeling