Roderik Rijpma

dhr. R.J. Rijpma

Gynaecoloog

Roderik Rijpma is in 2018 in Utrecht afgestudeerd als gynaecoloog. In het laatste deel van zijn opleiding heeft hij zich gespecialiseerd in de minimaal invasieve chirurgie bij goedaardige aandoeningen (zoals vleesbomen, endometriose, poliepen en cysten) en de bekkenbodemproblematiek.

"Als huisarts nam mijn vader mij als kind al vaak mee op kraambezoek," vertelt Roderik. "En toen ik geneeskunde ging studeren sprak zowel het praktische als de meer internistische kant van gynaecologie mij aan. Daarbij is er natuurlijk de variëteit in het vak."

Gezamenlijk
Roderik vindt het een mooi, ambitieus, no-nonsense en gastvrij ziekenhuis. "En mijn dag is goed als niet alleen medisch-technisch alles goed is gegaan, maar ook patiënten een goede ervaring hebben, waarbij diagnose en behandeling goed begrepen worden, en het traject gezamenlijk doorlopen wordt.

En verder
"Ik ben vader van drie in een samengesteld gezin, en gelukkig getrouwd met klinisch verloskundige Joelle. Soms best een gegoochel met al die wisselende diensten!" In zijn vrije tijd is hij graag bij het gezin. Verder is hij als fervent alpinist en rotsklimmer het gelukkigst in de Alpen. Verder houdt hij van het maken van meubels en wielrennen."

Afdeling
Werkt in