Foto van KNO-arts v. Haastert

dhr. R.M. van Haastert

KNO-arts

Robert van Haastert studeerde van 1984 tot en met 1991 geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Daar specialiseerde hij zich vervolgens in de Keel-, Neus- en Oorheelkunde, waarvoor hij in 2001 zijn diploma ontving. Zijn specifieke vaardigheden liggen op het gebied van de oorchirurgie in de volle breedte, inclusief de oorschelpcorrectie, en de endoscopische neusbijholtechirurgie.

Robert heeft daarnaast een ruime bestuurlijke ervaring als vicevoorzitter van de landelijke KNO-vereniging en hij bekleedde onder meer verscheidene functies binnen de Federatie Medisch Specialisten op het gebied van kwaliteit.

Moeilijkheidsgraad
“De KNO is een snijdend vak, wat het concreet en 'hands on' maakt”, vertelt hij over zijn keuze voor deze specialisatie. “Het microchirurgische aspect van de KNO trekt me bijzonder aan vanwege de hoge moeilijkheidsgraad en het feit dat je met zintuigen werkt. Hoewel de KNO als een klein vak wordt gezien, is het breed in z'n anatomische verscheidenheid en werk je met mensen in alle leeftijdsgroepen.”

Teruggekeerd
Robert heeft bewust voor het Dijklander Ziekenhuis als werkplek gekozen. “Ik werkte zestien jaar in het toenmalige Westfriesgasthuis. Mede vanwege mijn bestuurlijke ervaring op landelijk niveau, werd me toen de mogelijkheid geboden om naar het AmsterdamUMC (AMC) te gaan. Ik heb daar vakinhoudelijk veel geleerd, maar ik miste de korte lijnen en de gemoedelijkheid van de periferie. Na 2,5 jaar besloot ik daarom terug te keren naar het Dijklander.” Dit bevalt hem nog steeds goed: “Ik werk dagelijks lekker op een goed georganiseerde poli met korte lijnen in een ambitieus ziekenhuis dat oog heeft voor de menselijke maat.”

En verder?
Over zichzelf vertelt Robert: “Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. In mijn vrije tijd houd ik van lezen, reizen en lekker eten.”

Werkt in