Drs. T.H. Gijtenbeek

dhr. T.H. Gijtenbeek

Intensivist

Tijmen Gijtenbeek werkt als intensivist in het Dijklander Ziekenhuis. Van 2005-2012 is hij opgeleid tot basisarts in het Leids Universitair Medisch Centrum, met als afstudeerspecialisatie toepassing van echografie bij reanimatie. Zijn specifieke vaardigheden zijn spoedechografie, specialistische beoordeling hemodynamiek, diagnostiek acute aandoeningen. Hij is werkzaam op de locatie Hoorn en Purmerend.

Mensen helpen met levensbedreigende aandoeningen is voor Tijmen de grootste drijfveer voor het uitoefenen van zijn vak. “Verder is het toepassen van mijn kennis en vaardigheden in het teamverband van de intensive care, de grootste charme van dit vakgebied.” vertelt Tijmen. Wanneer Tijmen na een uitdagende dienst kan concluderen dat hij en het team voor alle patiënten en hun naasten de optimale zorg hebben geleverd, ervaart hij het meeste voldoening.

In zijn vrije tijd speelt Tijmen graag golf. “De combinatie van strategische planning, techniek en creatief problemen oplossen sluit aan bij mijn dagelijks werk als intensivist.” Daarnaast is hij enthousiast watersporter en brengt hij graag zijn tijd door in of op het water.

Afdeling
Werkt in