mw. A.L.A. van IJsseldijk

mw. A.L.A. van IJsseldijk

Chirurg

Anja werkt sinds 2008 als traumachirurg op locatie Hoorn. Ze werd opgeleid tot chirurg in het Maasstad Ziekenhuis en Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

"Al van kleins af aan wilde ik chirurg worden, of dierenarts."

Ongevalschirurgie
Anja is gespecialiseerd in ongevalschirurgie. "Ik houd van puzzelen. Dingen die stuk zijn weer in elkaar kunnen zetten. Dat precisiewerk in combinatie met het feit dat je soms snel beslissingen moet durven nemen, maakt mijn werk interessant en uitdagend."

"In grote ziekenhuizen hangt er al snel een onpersoonlijke sfeer. Locatie Hoorn is wat kleiner en dat vind ik prettig. In de vakgroep gaan allemaal open en eerlijk met elkaar om."

Opleidingsziekenhuis
Dat locatie Hoorn een opleidingsziekenhuis is, vindt Anja zeker van toegevoegde waarde. "Om anderen te kunnen opleiden, moet je zorgen dat je zelf ontzettend goed weet waar je mee bezig bent. Het houdt je scherp. Zowel in de voorbereiding als uitvoering van medische handelingen zorg ik dat ik altijd een plan A, B en C in mijn hoofd heb."

En verder
Ze is een daadkrachtig type. "What you see, is what you get." Zo verwoordt ze het zelf. De administratie om het medisch gebeuren heen, vindt ze het meest vervelende aan het vak. "Al dat bijhouden en bijwerken van gegevens haalt tijd weg van wat ik het liefste doe: mensen beter maken."

Afdeling
Werkt in