mw. A.M. Knottnerus

mw. A.M. Knottnerus

Revalidatiearts

Mw. A.M. Knottnerus is werkzaam als all round revalidatiearts met neurologie, botox bij spasticiteit en chronisch pijn als aandachtsgebied. Ze is lid van de beroepsvereniging (V.R.A.) en Stichting Revalidatie Noord Holland (S.R.Z.).

Na haar VWO te hebben afgerond heeft zij haar propedeuse bewegingswetenschappen behaald op Vrije Universiteit Amsterdam in 1996. Daarna is zij gestart op het VuMC met de studie geneeskunde, in 2003 behaalde zij haar artsexamen. Tijdens haar studie heeft ze tweemaal een buitenlandse stage gedaan; in Monterrey Mexico een klinische stage op de afdeling gynaecologie en in Adelaide Australie een wetenschappelijke stage.

In december 2003 is zij gestart met haar specialisatie Revalidatiegeneeskunde gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek. Tijdens haar specialisatie Revalidatiegeneeskunde is ze werkzaam geweest in het Revalidatiecentrum de Trappenberg Huizen, het Revalidatiecentrum Amsterdam en in het Medisch Centrum Alkmaar. Registratie als revalidatiearts vond plaats in 2010.

Daarnaast heeft ze tijdens en aansluitend aan haar specialisatie wetenschappelijk onderzoek gedaan in de Verenigde Staten. Op de afdeling biomechanica van de Washington State University (Pullman, WA) heeft ze in 2006/2007 gekeken naar de effecten van de krachten die op nekspieren kunnen werken tijdens een auto-ongeluk. In 2007/2008 en in 2010/2011 heeft ze in Tucson (University of Arizona) zich gericht op basale spierfysiologie en gekeken naar spiereiwitten die passieve kracht genereren bij rek.

 

Werkt in