zonder foto

mw. A.V.R. de Vries

GZ-psycholoog

Annemijn de Vries heeft in 2016 de master medische psychologie aan de Univeristeit van Tilburg afgerond. Daarna heeft zij in revalidatie centra gewerkt en het expertise centrum van HSK voor functioneel neurologische stoornissen. In 2022 heeft de postmaster tot GZ-psycholoog afgerond in het Spaarne Gasthuis.

In het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn werkt zij op de afdeling revalidatie en medische psychologie, waar zij mensen vanuit o.a. de oncologie, diabetes en gynaecologie ziet. Therapievormen die zij vaak gebruikt zijn Cognitieve gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR).

'De interactie tussen lichaam en geest heeft mij altijd geïnteresseerd. Daarnaast vind ik het leuk om samen te werken met andere disciplines en dat is essentieel om mensen goed te helpen. In de medische psychologie komt dit beide samen', zegt Annemijn.

'Ik vind het belangrijk dat mensen zich veilig voelen om te bespreken waar ze tegen aan lopen en dat ze zich gehoord voelen. Ik heb lekker gewerkt wanneer mensen op een andere manier met hun klachten omgaan waardoor de psychische klachten afnemen en/of de kwaliteit van leven – ondanks de medische problematiek - verbetert.'

'Werken in Noord-Holland vind ik extra leuk omdat ik in Noord-Holland ben opgegroeid en daar ook woon. In mijn vrije tijd ga ik graag lekker naar buiten, sporten of wat leuks doen met mijn vriend, familie of vrienden.'

Werkt in