Foto van Denise Baaten

mw. D. Baaten

Verpleegkundig specialist

Denise Baaten heeft haar opleiding tot verpleegkundig specialist gevolgd aan de Hogeschool InHolland in Amsterdam. Haar specialisatie is diabeteszorg.

 

 

“Uit eigen ervaring weet ik wat voor impact diabetes op je leven heeft en hoe belangrijk het is om goede begeleiding te krijgen in het hele proces”, vertelt Denise. “Daarnaast heb ik gezien hoe afwisselend het werk is op de poli interne – daardoor werd ik zelf ook enthousiast om binnen de diabeteszorg aan de slag te gaan.”

Autonoom patiënten begeleiden
De groep diabetespatiënten in Nederland wordt groter, onder andere als gevolg van vergrijzing en een veranderde levensstijl, weet Denise. “Door de toename van het aantal patiënten en de werkdruk op de poli is er een aantal jaren geleden voor gekozen om binnen het team een verpleegkundig specialist op te leiden. Als verpleegkundig specialist sta ik voor de uitdaging om meer autonoom patiënten te begeleiden in hun behandeltraject; ik zie patiënten die anders door de arts en door de diabetesverpleegkundigen worden gezien. Ik beschik daarvoor over de nodige medische en verpleegkundige kennis binnen de diabeteszorg.”

Overzichtelijk
Denise doet haar werk in het Dijklander Ziekenhuis met plezier. “Een dag mag best druk en gevuld zijn”, vindt ze. “Wanneer het overzichtelijk blijft, geeft het voldoening als alles na een dag werken is afgerond. De samenwerking met mijn collega's zorgt voor een stukje gezelligheid tussen de werkzaamheden door. En na het afsluiten van de dag stap ik weer lekker op de fiets naar huis, hopelijk met het zonnetje erbij.”

Werkt in