mw. dr. G.T.M.L. Oei

mw. dr. G.T.M.L. Oei

Anesthesioloog - pijnspecialist

Gezina Oei volgde haar opleiding tot basisarts van 2007 tot 2011 bij de Universiteit van Amsterdam en het AMC. Daar rondde ze in 2018 ook haar specialisatie tot anesthesioloog-pijnspecialist af.

 

“Mijn promotieonderzoek stond in het teken van basaal wetenschappelijk onderzoek naar de mechanismen van ischemie/reperfusieschade in het hart”, vertelt Gezina. “Een leuk detail is dat wij onderzochten of heliumgas het hartweefsel kon beschermen.”

In de tweede helft van haar opleiding hield ze zich bezig “met een oude hobby”, die stamt uit de tijd dat ze beleid en management in de gezondheidszorg studeerde aan de Erasmus Universiteit. “Ik leidde twee jaar lang een grote reorganisatie op de preoperatieve poli. Zo voerden we voor bepaalde patiëntengroepen de 'one-stop-shop' in. Daarnaast werkten we aan vergroting van de patiënttevredenheid door voor ziekere patiënten meer poli-tijd in te plannen, terwijl gezondere patiënten hun consult vaker telefonisch konden doen.”

Zorgen voor de vitale functies
Haar voorliefde voor fysiologie en farmacologie leidde ertoe dat ze anesthesioloog werd. “Het menselijk lichaam zit ingenieus in elkaar. Mijn ongeduldige aard maakt dat ik het machtig mooi vind om direct effect van mijn handelen te zien. Na het inspuiten van medicatie, zie je direct de gevolgen. Zorgen voor de vitale functies van de patiënt doet mijn hart sneller kloppen. Daarnaast ben ik pijnspecialist geworden omdat ik mij dan op en top dokter voel: anamnese en lichamelijk onderzoek lijden tot een diagnose, en vervolgens begint de zoektocht naar de juiste behandeling of aanpak. Pijn is een lastig probleem, en soms een echte uitdaging om te verhelpen.”

Nuchter
Gezina werkt met plezier in het Dijklander Ziekenhuis. “De nuchtere West-Friese mentaliteit is wat mij aantrok. Die vind ik terug in zowel mijn patiënten als collega's. Een prettige samenwerking met collega's is de sleutel tot succes. Als de patiënten tevreden zijn met hun behandeling en mijn team een leuke dag heeft gehad ga ik voldaan naar huis.”

En verder?       
Gezina woont in Muiden, samen met haar dochtertje. Ze vertelt: “In mijne vrije tijd doe ik veel aan sport: fitness, wielrennen, yoga, hardlopen, skiën, snowboarden en wandelen. Ik ben ook regelmatig op het Markermeer te vinden als ik ga kitesurfen. Dat geeft mij nog een extra binding met deze regio.”

Werkt in