mw. dr. I. Koomen-Botman

mw. dr. I. Koomen - Botman

Kinderarts

Irene Koomen is kinderarts in het Dijklander Ziekenhuis. Ze is van 2003 t/m 2008 opgeleid aan het VUmc, waar ze promoveerde met het proefschrift 'Leer- en gedragsproblemen na bacteriële meningitis'. Binnen de algemene kindergeneeskunde zijn de sociale pediatrie, eetstoornissen en kinderdiabetes zorg haar speciale aandachtsgebieden.

Gevraagd naar de keuze voor kindergeneeskunde, vertelt ze: "Ik vind het mooi om met kinderen en ouders te werken aan een gezonde en gelukkige toekomst."

Nuchter
"Ik vind het ook heel fijn om in het Dijklander Ziekenhuis te werken. We bieden hier goede zorg aan een leuke nuchtere groep Nederlanders, en we zijn een goed team. En," vult ze aan, "de familie van mijn man is West-Fries. Ik ben inmiddels wel vertrouwd met de nuchterheid van sommige patiënten en medewerkers."

Luisteren
Het is voor Irene belangrijk dat het met de patiënt en het gezin eromheen goed gaat. "Ik help dus graag ook met niet-medische zaken. Ik zet daar mijn sterke punten voor in: ik kan goed luisteren en ik hou van een grapje."

En verder
Irene is getrouwd, woont in Hoorn, heeft twee kinderen. "Werk en gezin zijn eigenlijk mijn twee grootste hobby's," lacht ze.

Afdeling
Werkt in