mw. dr. K.M.L. Crommentuijn

mw. dr. K.M.L. Crommentuijn

Ziekenhuisapotheker

Kristel Crommentuijn studeerde van 1993 tot 2000 farmacie in Utrecht. Daarna deed ze in het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam promotieonderzoek, wat leidde tot een promotie aan de Universiteit Utrecht op het onderwerp ‘Pharmacological studies in HIV-infected adults and children’.

Haar specialisatie ziekenhuisfarmacie volgde ze in het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht, van 2005 tot 2009.

“Als apotheker heb je brede, specialistische kennis over geneesmiddelen die je kunt inzetten om de zorg aan patiënten te verbeteren”, vertelt ze. “De korte lijnen in het ziekenhuis en de samenwerking met veel verschillende specialisten, die ik kende vanuit mijn promotieonderzoek, hebben mij doen besluiten mij te gaan specialiseren in de ziekenhuisfarmacie.”

Iets betekenen
Inmiddels werkt Kristel met plezier in het Dijklander Ziekenhuis. “Ik houd me met name bezig met oncologie, infectieziekten en radiofarmacie”, licht ze toe. “Ook ben ik verantwoordelijk voor geneesmiddelen die worden gebruikt in onderzoeksverband. Wat mij de meeste voldoening geeft op een werkdag is als ik iets kan betekenen voor collega's of patiënten. Daar doe je het uiteindelijk toch voor.”

En verder?
Over zichzelf vertelt Kristel: “Ik ben getrouwd en heb twee dochters. In de avonden en weekenden breng ik graag tijd door met mijn gezin en sport ik buiten: ik doe aan hardlopen en tennis. Daarnaast werk ik met mooi weer graag in de tuin. Als er tijd overblijft, lees ik een boek.”

Afdeling
Werkt in