mw. dr. M. Klomp-Geluk

mw. dr. M. Klomp-Geluk

Cardioloog

Margo Klomp-Geluk is afgestudeerd als basisarts aan de Universiteit van Amsterdam en is ook aan deze universiteit gepromoveerd. Haar opleiding tot cardioloog heeft zij aan het Leids Universitair Medisch Centrum gedaan waar zij aansluitend als algemeen cardioloog heeft gewerkt.

Margo vertelt: "Van 2016-2018 heb ik een parttime Master in Business Administration - Healthcare aan de Universiteit van Amsterdam gedaan. Dit heeft mij zowel een zeer brede kijk op de Nederlandse gezondheidszorg gegeven, als handvatten geven hoe er verbeteringen op lokaal niveau kunnen worden toegepast."

Snel handelen
"Ik heb voor dit vak gekozen omdat de cardiologie een schitterend specialisme is door de mooie combinatie tussen nadenken en snel handelen met uniek veel onderzoeks- en behandelmogelijkheden in eigen beheer zoals de echo, de hartkatheterisatie en de pacemakerimplantatie."

Prettige sfeer
Gevraagd naar wat ze vindt van het ziekenhuis, vertelt ze: "Het is een leuk ziekenhuis met fijne sfeer en laagdrempelig overleg tussen collega's van het eigen en de andere specialismen. Verder een prettige, nuchtere patiƫntenpopulatie waar over het algemeen ook een grapje mee te maken valt. Dus toen collega Eric Wierda appte met de vraag of ik hier wilde komen werken, was de beslissing snel genomen."

Water
In haar vrije tijd zoekt Margo graag het water op. "Wanneer het waait, ga ik kitesurfen en wanneer het windstil is, pak ik m'n StandUp Paddleboard en maak ik mooie tochtjes over de Amsterdamse grachten waar ik samen met mijn partner en ons zoontje aan woon."

Afdeling
Werkt in