Merel Meeuwes

mw. dr. M. Meeuwes

Kinderarts

Merel Meeuwes startte in 2007 met de studie Geneeskunde in het AMC (Academisch Medisch Centrum in Amsterdam). In 2014 studeerde zij af als basisarts. In 2021 specialiseerde zij zich in kindergeneeskunde. Binnen de algemene kindergeneeskunde zijn de kindercardiologie en acute kindergeneeskunde haar speciale aandachtsgebieden.

"Ik ben een breed georiënteerd kinderarts, gedreven door nieuwsgierigheid en steeds op zoek naar de beste manier om patiënt en gezin te helpen. Binnen de kindergeneeskunde tref ik van alles: van te vroeg geboren baby tot jong volwassene, en met de meest uiteenlopende problemen. Deze brede diversiteit is waarom ik voor het vak gekozen heb."

Wat haar aanspreekt aan het Dijklander Ziekenhuis is de grote regio die het ziekenhuis bediend waarin ze van alles tegenkomt in haar werk. En de prettige samenwerking binnen het ziekenhuis (bijvoorbeeld met de SEH en andere specialismen) en buiten het ziekenhuis (o.a. Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie).

Buiten haar werk brengt ze haar tijd graag door op de racefiets of mountainbike, en soms (met veel geluk) in de winter schaatsend op natuurijs.

Afdeling
Werkt in