Heidendael

mw. drs. J.F. Heidendael

Cardioloog

Josephine Heidendael studeerde in 2013 af als basisarts aan de Universiteit van Amsterdam. In 2022 specialiseerde zij zich in de cardiologie. Haar specifieke vaardigheden zijn: cardiale beeldvorming, hartfalen, kleplijden en onderzoek in congenitale cardiologie

Over het werk vertelt Josephine: "Cardiologie is een vak met een mooie combinatie van acute zowel als chronische zorg. Daarnaast zijn er vele behandelmogelijkheden en heb je als arts je patiënt vaak veel te bieden. Dat is een heel prettig uitgangspunt. Aangezien patiënten vanaf hun eerste hartziekte vaak wel levenslang hartpatiënt blijven, leer je je patiënten goed kennen en kan je een goeie arts-patiënt relatie opbouwen."

"Ik heb fijn gewerkt als ik een spreekuur heb gehad waarop ik goed contact heb gehad met de patiënten. Wanneer ik het gevoel heb dat zij hun verhaal bij mij hebben kunnen vertellen en ik hun heb kunnen helpen door uitleg te geven en een oplossing en/of behandeling te bieden. Maar ook op een drukke CCU spoedzorg leveren in een kundig en proactief team."

Over het ziekenhuis
"Het Dijklander Ziekenhuis spreekt mij enorm aan door de prettige, opgewekte sfeer die er hangt. Met de twee locaties is het een groot ziekenhuis, met een belangrijke rol in de regio. Het teamgevoel is heel sterk, waardoor je samen veel werk kunt verzetten."

En verder 
"Goed interpersoonlijk contact is voor mij belangrijk. Zowel in de samenwerking als in het contact met de patiënten. Samen kun je meer! Binnen de cardiologie hou ik van beeldvorming, maar ook daarbuiten door te genieten van kunst en ook zelf creatief te zijn."

Afdeling
Werkt in