E. Hobbelink

mw. E.L. Hobbelink

SEH-arts

Elke Hobbelink is spoedeisende hulp arts. Ze studeerde in 2004 aan het VUmc af als basisarts. In 2018 rondde ze haar specialisatie in de spoedeisende geneeskunde af.

De kiem voor Elke’s beroepskeuze werd al op jonge leeftijd gelegd. “Ooit, toen ik nog op de basisschool zat, heb ik van de burgemeester een onderscheiding gekregen voor het winnen van EHBO-wedstrijden”, blikt ze terug. “Toen is mijn liefde voor de spoedeisende geneeskunde ontstaan.”

Dankbaar en dynamisch vak
Ze ervaart de spoedeisende geneeskunde als een dankbaar, dynamisch en afwisselend vak. “Je weet nooit wat je te wachten staat wanneer je naar je werk gaat. Van schouders reponeren tot erg zieke patiënten met een longontsteking behandelen… Je ziet kinderen en ouderen, patiënten van alle specialisaties … Je ziet mensen op hun kwetsbaarste moment. En wat ook mooi is: vaak kun je patiënten met een kleine ingreep al erg helpen en met een tevreden gevoel naar huis laten gaan.”

Gevraagd naar haar specifieke vaardigheden noemt Elke: PSA (wat staat voor een lichte vorm van narcose), reanimaties, reposities en point of care echografie, waarbij diagnoses worden gesteld met behulp van echo's.

Ideale werkdag
Werken in het Dijklander Ziekenhuis bevalt haar goed. “Het is een perifeer ziekenhuis met korte lijntjes. Wat me ook aanspreekt is dat het erg onderwijs-minded is. Zelf vind ik het ook leuk om onderwijs te geven: om arts-assistenten nieuwe ingrepen te leren bijvoorbeeld.” Op haar ideale werkdag druppelen er de hele dag door patiënten binnen en heeft ze het gevoel dat ze voor iedereen de tijd kan nemen. “Verder houd ik ervan om met een team een zieke patiënt op te vangen en te stabiliseren; als dat dan gelukt is, ga ik met een voldaan gevoel naar huis.”

En verder?
Over zichzelf vertelt Elke: “Ik ben sociaal en heb een open houding naar mensen. Op het werk ben ik ook een echte teamspeler. Verder ben ik sportief. Ik houd van kitesurfen en hardlopen, en als het even kan kom ik, als ik een dagdienst in Purmerend heb, op mijn speed-e-bike vanuit Amsterdam-Noord.”

Werkt in