Franka de Groot - van Bockxmeer

mw. F.M. de Groot - van Bockxmeer

Logopedist

Franka de Groot studeerde in 1993 af aan de Hogeschool van Amsterdam. Daar specialiseerde zij zich in de logopedie/akoepedie. Zij is werkzaam op locatie Hoorn.

"Zowel in de kliniek als poliklinisch help ik volwassenen met niet aangeboren hersenletsel die problemen ondervinden in de taal- spraak- en/of slikfunctie. Dus afasie, dysartrie en dysfagie. Ook ben ik onderdeel van het ALS-team van de afdeling Revalidatie. Verder heb ik ook de mimetherapie opleiding gedaan, een behandeling van perifere facialisparese. "

"Ik heb voor het vak gekozen omdat ik mensen kan helpen om zo goed mogelijk te communiceren en/of te eten/drinken. Vooral het contact met de mensen en hun naasten geeft mij veel voldoening."

"Mijn dag is geslaagd als ik alle patiënten (die bij mij zijn ingeroosterd) voldoende aandacht heb kunnen geven en op weg heb kunnen helpen. Wanneer iemand met afasie blij is, omdat we een leuk gesprek hebben kunnen voeren en hij/zij zich gehoord voelt. Wanneer iemand na lange tijd weer beter kan slikken en daardoor weer kan genieten van het eten en drinken. Ik werk graag in teamverband en het multidisciplinaire werken op de afdeling Revalidatie vind ik heel prettig."

En verder?
"Naast logopedist werk ik ook als Verbetercoach Lean in het Dijklander Ziekenhuis. Naast het werk ben ik graag met muziek bezig; ik zing in meerdere koren. Verder spreek ik graag met vriendinnen af. Ik ben getrouwd en heb vijf kinderen."

Afdeling
Werkt in