llona Hoffer

mw. I. Hoffer

Pijnconsulent

Ilona Hoffer werkt al 20 jaar met plezier als pijnconsulent op de pijnpoli in het Dijklander Ziekenhuis. Dit doet zij op de locaties Hoorn, Purmerend en de buitenpoli in Volendam. Haar specialisatie is chronische en acute pijn. Daarnaast houdt zij zich bezig met scholingen op afdelingen.

Ilona heeft gekozen voor deze afdeling vanwege het intensieve contact en de begeleiding die je een patiënt geeft. Dit geeft haar het gevoel dat ze echt iets voor de patiënt kan betekenen. Daarnaast vind ze het een uitdaging om mee te denken voor een plan om de acute en/of chronische pijn weer onder controle te krijgen. ‘’Het is mooi patiënten die al jaren met pijn rondlopen met de juiste begeleiding weer vertrouwen te geven in hun lichaam. In veel gevallen is niet alleen medicatie de oplossing. Het geeft mij voldoening als ik patiënten goed voorgelicht en tevreden gedag zeg.’’ vertelt ze.

Op de pijnpoli wordt gewerkt met het biopsychosociale model waar Ilona zich volledig in kan vinden. Dit is de rode draad in de 3 opleidingen die zij de afgelopen jaren gevolgd heeft. Ilona is begonnen met de opleiding Verzorgende niveau 3, waarna ze de opleiding BBL/ verpleegkunde niveau 4 heeft afgerond. Daarna heeft zij de opleiding Anesthesiemedewerker op de Amstel Academie gedaan. Vervolgens heeft zij de opleiding pijnconsulent afgerond.

Ilona heeft lekker gewerkt als zij zichtbaar resultaat ziet bij het afgesproken pijnbeleid. Bijvoorbeeld als zij een patiënt ziet die al dagen alleen maar op bed lag, op de gang ziet lopen met fysiotherapie. ‘’Maar ook als patiënten blij zijn om je te zien of te speken om te vertellen dat het gemaakte plan zijn vruchten afwerpt.’’

Verder woont Ilona samen met haar vriend en 2 dochters. Ze vinden het heerlijk om te wandelen door het bos of langs het water. Ook besteed ze veel tijd aan knutselen, tutten zoals haren vlechten en nagels lakken en dansen en zingen met haar dochters.

Afdeling
Werkt in