Foto van Inge Doodeman

mw. I.M.M. Doodeman

SEH-arts

SEH-arts Inge Doodeman studeerde geneeskunde aan het Amsterdam UMC, locatie VU, van 2004-2010. In 2014 studeerde zij af in haar specialisatie: spoedeisende geneeskunde.

Over haar specifieke vaardigheden, vertelt Inge: “Ik heb veel ervaring met procedurele sedatie en analgesie en heb ik mij in mijn vorige ziekenhuis bezig gehouden met de traumatologie en de acute geriatrie als aandachtsgebieden.”

Voldoening
Op de vraag waarom ze voor dit vak heeft gekozen, zegt ze: “Het snelle en toch brede karakter van de zorg op de spoedeisende hulp past goed bij mij. Een wezenlijk verschil maken voor de zieke en vaak ook angstige patiënten die je tijdens je dienst tegenkomt geeft mij voldoening. Het feit dat je aan het begin van de dag niet weet hoe hij verloopt en de dynamiek op de afdeling maakt dat geen dag hetzelfde is. En dat vind ik nou juist zo leuk!”

In de volle breedte
We vroegen Inge hoe ze in het Dijklander Ziekenhuis terecht is gekomen: “Na het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen wilde ik graag op een spoedeisende hulp werken waar ik de spoedeisende geneeskunde in de volle breedte kon uitoefenen. De combinatie van de SEH in Hoorn en Purmerend maakt dit voor mij mogelijk. Het feit dat het ook nog dicht bij huis is, is een extra pluspunt!”

Wisselwerking
Een prettige werkdag ziet er zo uit: “Als ik het gevoel heb dat ik de patiënten optimaal heb kunnen helpen, de logistiek op de afdeling lekker loopt en de rest van het team daardoor ook lekker heeft gewerkt. Dat is namelijk meestal een wisselwerking.”

En verder?        
“Met mijn man en dochtertje woon ik in Onderdijk. In mijn vrije tijd doe ik aan yoga, houd ik van wandelen en ga ik graag uit eten.”

Werkt in