Foto van J. Meilink

mw. J. Meilink

Verpleegkundig reumaconsulent

Jessica Meilink voltooide in 2001 in de Sint Maartenskliniek haar opleiding tot reumaverpleegkundige. Zij geeft in het Dijklander Ziekenhuis voorlichting over diverse reumatische ziektebeelden, reumamedicatie en het omgaan met een reumatische ziekte in het dagelijks leven. Ook begeleidt ze mensen met een reumatische ontstekingsziekte.

“Ik vind het leuk om voorlichting en begeleiding te geven aan mensen met een chronische ziekte,” vertelt ze. “Het is mijn doel dat ze met de kennis die ze op die manier krijgen, bewuste keuzes kunnen maken in het vormgeven van hun leven met de aandoening.”

Jessica heeft eerst negen jaar in Nijmegen en daarna acht jaar in Amsterdam gewerkt, voor ze in 2018 bij het toenmalige Westfriesgasthuis aan de slag ging. Ze doet haar werk nog steeds met veel plezier. “Ik heb lekker gewerkt als mensen goed geïnformeerd de deur uit zijn gegaan, ik hun vragen heb kunnen beantwoorden en mensen zich gehoord voelen.”

En verder?
Over zichzelf vertelt ze: “Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en woon sinds tien jaar in West-Friesland. Mijn hobby's zijn wandelen, theaterbezoek, steden bezoeken en reizen.”

Afdeling
Werkt in