Foto van Jose Bos

mw. J.C.M. Bos

Verpleegkundig specialist

In 2011 rondde José Bos aan de Hogeschool van Amsterdam haar opleiding tot verpleegkundige af. Daarna volgde de specialisatie oncologie aan de Amstel Academie en in 2019 voltooide José in Leiden de opleiding verpleegkundig specialist met als specialisatie longoncologie.

‘Het is mijn doel om samen met de patiënt de juiste keuze te maken voor zijn/haar behandeling’, zo vertelt José. ‘Dat vraagt om goede verpleegkundige en medische kennis, maar met name ook een persoonlijke aanpak en goede communicatie. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik op de hoogte blijf van de meest recente ontwikkelingen in mijn vakgebied.’

Intensief en uitdagend

De combinatie verpleegkundig specialist met casemanager heeft altijd de interesse van José gehad. ‘Omdat het vak heel dynamisch is en er veel in relatief korte tijd gebeurt met de patiënt op medisch, maar ook psychosociaal vlak. Deze functie geeft mij de ruimte en tijd om in dit proces goed met een patiënt mee te kunnen lopen en te begeleiden zodat ik een goede steun voor hem/haar en de naasten kan zijn. Het werk is intensief en uitdagend, dat past bij mij.’

José is werkzaam op de locatie Purmerend. Een werkdag is voor haar geslaagd als zij goede zorg heeft kunnen leveren en haar patiënten tevreden zijn.

En verder?

‘Ik ben getrouwd en heb een jong gezin. Ik vind het heerlijk om de afwisseling van werk en thuis te hebben. Mijn ontspanning haal ik uit sporten, wandelen en klussen in huis’, zo besluit José.

 

 

Werkt in