mw. K.W.M. Schenkeveld

mw. K.W.M. Schenkeveld

Revalidatiearts en kinderrevalidatiearts

In 2003 is mw. Schenkeveld begonnen met geneeskunde in Leiden. Daarna heeft ze de opleiding tot revalidatiearts gevolgd en in 2014 is ze in die specialisatie afgestudeerd. "Als revalidatiearts hebben wij geen directe specialisaties," zegt Schenkeveld. "Tijdens mijn opleiding ben ik werkzaam geweest in de ziekenhuisrevalidatie en centrumrevalidatie, waarbij in beide deelgebieden de kinderrevalidatie en volwassenrevalidatie aan bod kwamen."

Voordat ze in ons ziekenhuis in dienst kwam is Schenkeveld werkzaam geweest als revalidatiearts in het revalidatiecentrum in Amsterdam en een Amsterdams ziekenhuis. Daarbij waren haar aandachtsgebieden de ziekenhuisrevalidatie en handrevalidatie van acute letsels en chronische problematiek. Op locatie Hoorn richt ze zich ook meer op de kinderrevalidatie. "De revalidatie vindt over het algemeen plaats in een belangrijke periode in iemands leven. Waarbij de patiënten een rouwproces doormaken vanwege functies die ze verliezen. Maar vaak uiteindelijk tevreden zijn over hun herwonnen 'nieuwe' leven. Als revalidatiearts en als revalidatieteam beleef je dat mee met de patiënt. Dat proces vind ik mooi en bijzonder." Daarnaast heeft ze een veelzijdige baan met poliklinische taken, technische spreekuren, consulten, werken op buitenlocaties en de samenwerking binnen het revalidatieteam. "Ik ben echt een teamplayer en een harde werker, dus dat zit wel goed!"

Vooruitstrevend
"Voor dit ziekenhuis heb ik gekozen vanwege de uitdagende vacature met volwassenen- en kinderrevalidatie. Daarnaast vind ik het ziekenhuis vooruitstrevend in het gebruik van moderne middelen en zo efficiënt mogelijk werken, dat spreekt mij aan."

Eerste indruk
Haar eerste indruk van ons ziekenhuis is positief: "Ik ben heel hartelijk ontvangen door de vakgroep, het revalidatieteam en de raad van bestuur."

En verder
"Sinds kort woon ik in Zwaag. Daarvoor heb ik langere tijd in Amsterdam gewoond. Ik ben getrouwd en heb twee jonge kinderen. Ik hou erg van de natuur en sporten, gelukkig is dat met hardlopen en wielrennen goed te combineren."

Werkt in