Mw. L. de Widt-Levert

mw. L. de Widt-Levert

Chirurg

Louise de Widt studeerde geneeskunde in Leiden, waar ze actief wedstrijdroeister was. Daarna volgde ze de heelkundige opleiding in Zwolle en Groningen. Na haar registratie als chirurg in 1999, werkte ze nog 2 jaar in UMC Radboud te Nijmegen als fellow chirurgische oncologie. Louise is sinds 2001 werkzaam in het Dijklander Ziekenhuis.

In Nijmegen zette Louise o.a. een uitgebreide mamma-polikliniek op en werd de zorg voor melanoom patiënten in een werkwijze vastgelegd. Haar specialisaties zijn chirurgische oncologie van colon, mamma, melanoom en weke delen tumoren, endocriene chirurgie in hoofd-hals gebied en chirurgie bij kinderen.

Oncologische chirurgie
Op de vraag waarom ze voor dit vak koos, vertelt Louise: "Het mooie van de oncologische zorg is dat het multidisciplinair teamwork is, waarin je als chirurg ook van andere disciplines kennis moet hebben en je ook rekening houdt met de wensen van de patiënt. Hiervoor moet je je patiënt goed leren kennen en goed op de hoogte zijn van alle nieuwe ontwikkelingen. Het is niet alleen het chirurgische aspect (waarin het cosmetisch aspect ook mijn speciale belangstelling heeft), maar het nemen van beslissingen over de behandeling; wat en wanneer."

Opleiding en onderwijs
"Het opleidingsaspect vind ik ook erg leuk, van zowel co-assistenten als arts assistenten. Het houdt je scherp en om de jonge collega’s te zien groeien in hun rol is erg leuk. De mogelijkheid om onderzoek te doen en een prachtig Leerhuis te hebben is erg stimulerend."

Patiëntveiligheid
"Binnen de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) zit ik in de commissie die de patiëntveiligheid voor de chirurgische patiënt steeds beter te onder de loep probeert te krijgen. Een speciale interesse van mij is de crew resource management (CRM); teamtraining in simulatie voor het OK team. Dit is in het Dijklander Ziekenhuis al standaard ingevoerd."

En verder
"Verder houd ik erg van kunst, pianospelen, fijnschilderen en tennis."

Werkt in