Radioloog Mirjam Schavemaker

mw. M. Schavemaker

Radioloog

Mirjam Schavemaker werd van 2005 tot 2012 opgeleid tot basisarts aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens specialiseerde ze zich tot radioloog met als differentiatie mammaradiologie. Haar specifieke vaardigheden liggen op het gebied van beoordeling van mammagrafie, MRI, echografie en punctie/biopten, en het verwijderen van fibroadenomen via echogeleide vacuümexcisie.

Van 2017 tot 2019 deed zij een fellowship musculoskeletale radiologie in het OLVG in Amsterdam. Dit betreft alle beeldvorming met betrekking tot het bewegingsapparaat: bucky, CT, MRI en echogeleide behandelingen.

Betrokken bij groot deel van alle zorg
Mirjam vindt haar vak interessant en afwisselend. “Je hebt te maken met heel veel verschillende typen onderzoeken en je bent betrokken bij een groot deel van de zorg die in het ziekenhuis plaatsvindt. Soms op afstand, wanneer je de beeldvorming van de patiënten beoordeelt, maar ook van dichtbij, bijvoorbeeld bij het verrichten van echo’s en het uitvoeren van puncties en biopten.”

Echte Noord-Hollandse
Als echte Noord-Hollandse voelt ze zich goed thuis in het Dijklander Ziekenhuis en de omgeving. “Als groep radiologen en specialisten onderling proberen we hier onze patiënten de beste zorg te geven. Dit gebeurt in een fijne, open werksfeer en met een prettige en duidelijke communicatie onderling.”

Werkt in