mw. M.D. Sprockel

mw. M.D. Sprockel

Dermatoloog

Michelle Sprockel heeft haar opleiding geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gedaan, waar ze in 2009 afstudeerde. Ze specialiseerde zich tot dermatoloog aan het Erasmus MC in Rotterdam. Daar kreeg ze in 2016 haar diploma. Binnen haar vakgebied ligt haar speciale belangstelling bij Mohs’ micrografische chirurgie, huidmaligniteiten, inflammatoire dermatologie en vulvapathologie.

Spiegel van de ziel
“Dermatologie is een spiegel van de ziel”, zegt ze. “De huid vertelt hoe je letterlijk en figuurlijk in je vel zit. Dat maakt het zo interessant. Daarnaast spreekt het me aan om met patiënten van jong tot oud te maken te hebben.” Ze is enthousiast over de ontwikkelingen in haar vakgebied. “Zo kunnen wij tegenwoordig ook met medicijnen ingrijpen om een huidziekte onder controle te krijgen.”

Michelle heeft bewust gekozen voor werken in het Dijklander Ziekenhuis. “De warmte en toegankelijkheid van zowel van het ziekenhuis als de specialisten en het personeel vind ik fijn. Daarbij merk je dat bij iedereen goede patiëntenzorg voorop staat. Verder voel ik ook een klik met de patiëntenpopulatie in deze regio, vooral met de Volendammers.”

En verder?
Over zichzelf vertelt Michelle: “Ik ben geboren en getogen op Curaçao en op mijn achttiende naar Nederland geëmigreerd. Mijn motto bij patiëntenzorg is: de patiënt als geheel zien, met zijn heden en verleden; en niet alleen op fysiek vlak maar ook op psychisch en spiritueel vlak. Dit kost meer tijd dan de tien minuten die er voor een consult staan, maar daardoor kan ik patiënten vaak in één consult al goed op weg helpen waardoor er minder controleafspraken nodig zijn.”

Afdeling