mw. M.E. Brand

mw. M.E. Brand

Kinderarts

Madelon Brand werkt sinds 2001 op locatie Hoorn. Ze volgde haar opleiding tot arts aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de specialisatie kinderarts via het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Binnen de algemene kindergeneeskunde zijn de neonatologie, ontwikkelingsproblematiek/neurologie en erfelijke aangeboren afwijkingen haar speciale aandachtsgebieden.

"Wat ik mooi vind aan kindergeneeskunde is dat het een heel breed vak is. Verschillende leeftijden kennen verschillende aandoeningen. Dezelfde aandoeningen kunnen zich anders presenteren. De behandeling kan ook anders zijn, afhankelijk van de leeftijd. Spreekuren en medische spoedeisende situaties wisselen elkaar af.

Hollend met de infuuspaal
Daarnaast zijn kinderen zijn eerlijk in het contact en in de presentatie van hun klachten. Zodra ze zich weer beter voelen merk je dat ook meteen. Dan wordt er weer gefietst over de afdeling (met een vader of moeder er hard hollend met de infuuspaal er achter aan!). Begeleiding van de ouders maakt het vak compleet. Kortom: kindergeneeskunde is voor mij het mooiste vak wat er is!"

Relatief groot
Het Dijklander Ziekenhuis is een relatief groot algemeen ziekenhuis, zegt Madelon. "Daardoor zijn bijna alle specialismen vertegenwoordigd en is er dus veel mogelijk binnen het eigen ziekenhuis. Doordat we inmiddels met heel wat kinderartsen zijn, kunnen we aandachtsgebieden ontwikkelen en onderhouden. Ik werk hier inmiddels al sinds 2001 met veel plezier!"

Afdeling
Werkt in