mw. M.E.C. Raming

mw. M.E.C. Raming

KNO-arts

Dr. Raming volgde de opleiding Keel-, neus- en oorheelkunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Daar studeerde ze af in 2002.

Visite
"Al van kleins af aan wilde ik dokter worden. Tijdens ziekenbezoek liep ik als meisje al visite langs onbekende patiënten om te vragen wat ze hadden en hoe het met ze ging. Mijn geneeskundige opleiding volgde ik in Leiden. De stap naar Keel-, Neus- en Oorheelkunde was snel gemaakt. Hoewel het een klein gebied betreft valt alles hierin samen: omgang met mannelijke en vrouwelijke patiënten, jong en oud, poliklinische en klinische zorg, chirurgische interventies maar ook de acute zorgverlening.”

Stem- en slikstoornissen
De opleiding tot KNO-arts werd in het Leids Universitair Medisch Centrum gevolgd en voor een deel in het toenmalig Sint Elisabeth Ziekenhuis te Leiderdorp (tegenwoordig onderdeel van het Alrijne Ziekenhuis).  "Eind 2001 studeerde ik af en bleef nog bijna 2 jaar als staflid KNO aan het LUMC verbonden. Sindsdien ben ik in Hoorn werkzaam. De stem- en slikstoornissen hebben altijd mijn speciale aandacht gehad naast de algemene KNO en vanaf 2016 de traanwegchirurgie. Sinds 2018 zijn daar de flapoorcorrecties aan toegevoegd. Naast mijn werkzaamheden geniet ik van fotografie, sporten en samen met mijn partner van het landelijk wonen in het prachtige West-Friesland."

Werkt in