mw. N. Keeman

mw. N. Keeman

GZ-psycholoog

Noortje Keeman studeerde in 2013 af als GZ-psycholoog. Als medisch psycholoog en behandelt zij psychische klachten naar aanleiding van medische aandoeningen. Zowel individueel als in een groep. Haar aandachtsgebieden zijn diabeteszorg en hartrevalidatie.

We vroegen Noortje waarom ze voor dit vak en voor dit ziekenhuis heeft gekozen, ze vertelt: 'Het is interessant om een bijdrage te leveren aan de medische zorg aan mensen vanuit een psychologische invalshoek. Om samen met de patiënt te zoeken naar en uitbouwen van veerkracht en zo om te gaan met de moeilijkheden die ze tegenkomen, waar ze zich in het proces ook bevinden. Dit ziekenhuis koos ik voor de fijne sfeer, de leuke collega's en West-Friesland.

Een goede werkdag omschrijft Noortje zo: 'Als ik voor de patiënten die ik die dag heb gezien iets heb kunnen betekenen om het leven aangenamer te maken, ondanks de medische problematiek die ze ervaren.' 

En verder?
Ik ben een buitenmens en woon met mijn partner in het westen aan de rand van polder, bos, duin en zee. Ik vind het heerlijk om, naast mijn veelal zittend werk, lekker (buiten) te bewegen en te ontspannen.

Werkt in