P. Costa

mw. P. Costa

Poliklinisch apotheker

Sinds 2023 is Padideh Costa werkzaam als poliklinisch apotheker bij het Dijklander Ziekenhuis locatie Hoorn. Met een rijke achtergrond in verschillende openbare apotheken vormt zij nu de schakel tussen het ziekenhuis en de openbare apotheek. 

‘’Bij de poliklinische apotheek ligt de focus op specialistische farmaceutische zorg, met bijzondere aandacht voor patiënten die met ontslag gaan, op een polibezoek zijn geweest, of die eenvoudigweg medicatie willen afhalen in de buurt. Veel medicatie wordt voor het eerst gestart in het ziekenhuis. Een vlotte en goede medicatieoverdracht naar de eigen openbare apotheek staat dan ook hoog op het prioriteitenlijstje, waarbij ik zorg voor soepele communicatie tussen alle betrokken partijen. Met korte lijnen naar de specialisten van alle afdelingen beantwoord ik graag vragen over medicatie en draag ik bij aan oplossingen voor de patiënt."

"Wat mijn vak zo leuk en veelzijdig maakt, is dat ik me naast directe patiëntenzorg ook bezig kan houden met het optimaliseren van processen binnen de apotheek, strevend naar maximale kwaliteit en efficiëntie. Zodat ook in de toekomst de poliklinische apotheek voldoende mee kan bewegen bij toenemende zorgvraag."

"Buiten de apotheek besteed ik mijn vrije tijd met plezier aan mijn gezin. Verder geniet ik van lezen, reizen en streef ik naar een actieve levensstijl."

Afdeling
Werkt in