Verloskundig Centrum Waterland

Het Verloskundig Centrum Waterland (VCW) is een verloskundigenpraktijk die complete verloskundige zorg biedt. De deskundige verloskundigen begeleiden zwangeren gedurende de hele zwangerschap en bevalling. Poliklinische en medische bevallingen vinden plaats in het Centrum voor geboortezorg in Hoorn. De mogelijkheden worden besproken tijdens de eerste afspraak met de verloskundige. Ook verzorgt het VCW na bevalling de kraambedcontroles thuis.

Foto van VCW

Op deze pagina

Afspraak en contact

Bereikbaar ma, di, do en vrij van 08.30-12.30 en 13.30-16.00 uur

Voor vragen, informatie, inschrijven en het maken van afspraken kunt u ons bellen of een mail sturen naar vcw@wlz.nl.

Bij spoed kunt u 24 uur per dag bellen naar 06-51621453.

 

Over de afdeling

Er werken 10 verloskundigen in de verloskundigenpraktijk. De verloskundigen zijn verdeeld in twee teams: Team Water en Team Land. Hierdoor zie je tijdens het spreekuur minder verschillende gezichten. De verloskundigen hebben op vaste dagen spreekuur. Dit betekent dat als je vaak op dezelfde dag komt, je vaak dezelfde verloskundige treft. Je wordt door de assistente ingedeeld in één van de teams. Je kunt een voorkeur uitspreken, bijvoorbeeld als je één van de verloskundigen kent van een vorige zwangerschap of bevalling

foto's van verloskundigen

 

Over de praktijk

Het Verloskundig Centrum Waterland is al jaren een bekende naam in de regio Waterland. Met ruime ervaring en de intensieve samenwerking met de gynaecologen van het Dijklander Ziekenhuis ben je hier in goede handen. In de verloskundigenpraktijk werken 10 verloskundigen en 3 praktijkassistenten. Ze begeleiden je tijdens jouw zwangerschap zolang er geen medische reden is om onder controle te zijn bij een van de gynaecologen van het ziekenhuis. De verloskundigenpraktijk is gevestigd op de begane grond van locatie Purmerend. Het spreekt dan ook voor zich dat wij korte lijnen hebben met de gynaecologen van het ziekenhuis.

Hoe werken wij

Het intakegesprek met de verloskundige vindt plaats rond week 9 van de zwangerschap. Je krijgt dan ook je eerste vroege echo. De termijnecho wordt tussen week 10 en 12 van de zwangerschap gemaakt. Ook de eventuele andere echo’s ( screeningsecho’s)  worden in het ziekenhuis gemaakt door ervaren echoscopisten.  Je kunt ook, voor eigen kosten, een afspraak maken voor pretecho's.

Na deze eerste afspraak kom je regelmatig terug bij de verloskundigen. We controleren dan je bloeddruk en controleren de groei van je baby. Uiteraard kun je al je vragen bij ons kwijt. Naarmate de zwangerschap vordert komt je vaker op bezoek voor controles en voorbereiding op de bevalling. Tijdens de bevalling in het Centrum voor geboortezorg in Hoorn wordt je bijgestaan door onze verloskundigen. De verloskundigen van het Verloskundig Centrum Waterland begeleiden je ook tijdens je kraambed en nacontroles.

Bevallen in het Centrum voor geboortezorg

Het VCW werkt voor bevallingen samen met het Centrum voor Geboortezorg in Hoorn. Hier vind je alle moderne faciliteiten, zoals kraamsuites en bevalbaden. En deskundige medewerkers om je bevalling -samen met je eigen verloskundige- te begeleiden. Kom eens een kijkje nemen tijdens een rondleiding.  Lees hier meer info over het Centrum voor geboortezorg.

 

Patiëntenvoorlichting