Verloskundig Centrum Waterland

Het Verloskundig Centrum Waterland (VCW) is een verloskundigenpraktijk die complete verloskundige zorg biedt. De deskundige verloskundigen begeleiden zwangeren gedurende de hele zwangerschap en bevalling. Poliklinische en medische bevallingen vinden plaats in het Centrum voor geboortezorg in Hoorn. De mogelijkheden worden besproken tijdens de eerste afspraak met de verloskundige. Ook verzorgt het VCW na bevalling de kraambedcontroles thuis.

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om je bij het Verloskundig Centrum Waterland (VCW) in te schrijven omdat wij op dit moment niet voldoende verloskundigen beschikbaar hebben om je te begeleiden. We verwijzen je daarom graag door naar een van de andere verloskundigenpraktijken in de regio.  Hun contactgegevens vind je hieronder:

Verloskundigenpraktijk Waterland-Oost
Heideweg 1b
1132 DA Volendam
0299-22 37 97

Groei Purmerend
John F. Kennedyplein 18
1443 EC Purmerend
0299-22 37 43

Zuxx Geboortezorg Purmerend
Meeuwstraat 2, 1444 VE Purmerend
Melbournestraat 2F, 1448 NH Purmerend
H.M. van Randwijklaan 18, 1462 XS  te Middenbeemster 
0299-71 42 02

Foto van VCW

Op deze pagina

Afspraak en contact

Bereikbaar ma, di, do en vrij van 08.30-12.30 en 13.30-16.00 uur
Bij spoed kunt u 24 uur per dag bellen naar 06-51621453.

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om je bij het Verloskundig Centrum Waterland (VCW) in te schrijven omdat wij op dit moment niet voldoende verloskundigen beschikbaar hebben om je te begeleiden. We verwijzen je daarom graag door naar een van de andere verloskundigenpraktijken in de regio. 

Voor vragen, informatie en het maken van afspraken kunt u ons bellen of een mail sturen naar vcw@wlz.nl. 

Over de afdeling

Verloskundig Centrum Waterland
Er werken 10 verloskundigen in de verloskundigenpraktijk. De verloskundigen zijn verdeeld in twee teams: Team Water en Team Land. Hierdoor zie je tijdens het spreekuur minder verschillende gezichten. De verloskundigen hebben op vaste dagen spreekuur. Dit betekent dat als je vaak op dezelfde dag komt, je vaak dezelfde verloskundige treft. Je wordt door de assistente ingedeeld in één van de teams. Je kunt een voorkeur uitspreken, bijvoorbeeld als je één van de verloskundigen kent van een vorige zwangerschap of bevalling

foto's van verloskundigen

 

Over de praktijk

Het Verloskundig Centrum Waterland is al jaren een bekende naam in de regio Waterland. Met ruime ervaring en de intensieve samenwerking met de gynaecologen van het Dijklander Ziekenhuis ben je hier in goede handen. In de verloskundigenpraktijk werken 10 verloskundigen en 3 praktijkassistenten. Ze begeleiden je tijdens jouw zwangerschap zolang er geen medische reden is om onder controle te zijn bij een van de gynaecologen van het ziekenhuis. De verloskundigenpraktijk is gevestigd op de begane grond van locatie Purmerend. Het spreekt dan ook voor zich dat wij korte lijnen hebben met de gynaecologen van het ziekenhuis.

Hoe werken wij

Het intakegesprek met de verloskundige vindt plaats rond week 9 van de zwangerschap. Je krijgt dan ook je eerste vroege echo. De termijnecho wordt tussen week 10 en 12 van de zwangerschap gemaakt. Ook de eventuele andere echo’s ( screeningsecho’s)  worden in het ziekenhuis gemaakt door ervaren echoscopisten. Lees meer over echo-onderzoek. Je kunt ook, voor eigen kosten, een afspraak maken voor pretecho's.

Na deze eerste afspraak kom je regelmatig terug bij de verloskundigen. We controleren dan je bloeddruk en controleren de groei van je baby. Uiteraard kun je al je vragen bij ons kwijt. Naarmate de zwangerschap vordert komt je vaker op bezoek voor controles en voorbereiding op de bevalling. Tijdens de bevalling in het Centrum voor geboortezorg in Hoorn wordt je bijgestaan door onze verloskundigen. De verloskundigen van het Verloskundig Centrum Waterland begeleiden je ook tijdens je kraambed en nacontroles.

Bevallen in het Centrum voor geboortezorg

Het VCW werkt voor bevallingen samen met het Centrum voor Geboortezorg in Hoorn. Hier vind je alle moderne faciliteiten, zoals kraamsuites en bevalbaden. En deskundige medewerkers om je bevalling -samen met je eigen verloskundige- te begeleiden. Kom eens een kijkje nemen tijdens een rondleiding.  Lees hier meer info over het Centrum voor geboortezorg.