Verloskundig Centrum Waterland

Het Verloskundig Centrum Waterland (VCW) is een verloskundigenpraktijk die complete verloskundige zorg biedt. De 10 deskundige verloskundigen begeleiden zwangeren gedurende de hele zwangerschap en bevalling. Poliklinische en medische bevallingen vinden plaats in het Centrum voor geboortezorg in in Hoorn. Maar als men ervoor kiest om thuis te bevallen dan kan dat ook. De mogelijkheden worden besproken tijdens de eerste afspraak met de verloskundige. Ook verzorgt het VCW na de bevalling de kraambedcontroles thuis

Foto van VCW

Op deze pagina

Afspraak en contact

Bereikbaa ma, di, do en vrij van 08.30-12.30 en 13.30-16.00 uur
Voor vragen, informatie, inschrijven en het maken van afspraken kunt u ons bellen of een mail sturen naar vcw@wlz.nl.

  Bij spoed kun je 24 uur per dag bellen naar 06-51621453.

 

Over de afdeling

Het Verloskundig Centrum Waterland is al jaren een bekende naam in de regio Waterland. Met ruime ervaring en de intensieve samenwerking met de gynaecologen van het Dijklander Ziekenhuis ben je hier in goede handen. In de verloskundigenpraktijk werken 10 verloskundigen en 3 praktijkassistenten. Ze begeleiden je tijdens jouw zwangerschap zolang er geen medische reden is om onder controle te zijn bij een van de gynaecologen van het ziekenhuis. De verloskundigenpraktijk is gevestigd op de 3e etage van locatie Purmerend. Het spreekt dan ook voor zich dat wij korte lijnen hebben met de gynaecologen van het ziekenhuis.

Hoe werken wij

Iedere zwangere krijgt, na het intakegesprek met een verloskundige van het Verloskundig Centrum, een termijnecho in ziekenhuis in Purmerend. Het intakegesprek met de verloskundige vindt plaats rond week 9 van de zwangerschap. De termijnecho wordt tussen week 10 en 12 van de zwangerschap gemaakt. Ook de eventuele andere echo’s worden in het ziekenhuis gemaakt door ervaren echoscopisten. Na deze afspraak kom je regelmatig terug bij de verloskundigen. We controleren dan je bloeddruk en controleren de groei van je baby. Uiteraard kun je al je vragen bij ons kwijt. Naarmate de zwangerschap vordert komt je vaker op bezoek voor controles en voorbereiding op de bevalling. Tijdens de bevalling wordt je bijgestaan door onze verloskundigen. Of dit nu gaat om een thuisbevalling of een poliklinische bevalling in het Centrum van geboortezorg in Hoorn. De verloskundigen van het Verloskundig Centrum Waterland begeleiden je ook tijdens je kraambed.

Bevallen in het Centrum voor geboortezorg

Bevallen is sinds november 2018 niet meer mogelijk in het Geboortehotel en in het Dijklander Ziekenhuis, locatie Purmerend. Het VCW werkt voor bevallingen samen met het Centrum voor Geboortezorg in Hoorn. Hier vind je alle moderne faciliteiten en deskundige medewerkers om je bevalling -samen met je eigen verloskundige- te begeleiden. Kom eens een kijkje nemen tijdens een rondleidingLees hier meer info over het Centrum voor geboortezorg.

De verloskundigen

Er werken 10 verloskundigen in de verloskundigenpraktijk. De verloskundigen zijn verdeeld in twee teams: Team Water en Team Land. Hierdoor zie je tijdens het spreekuur minder verschillende gezichten. De verloskundigen hebben op vaste dagen spreekuur. Dit betekent dat als je vaak op dezelfde dag komt, je vaak dezelfde verloskundige treft. Je wordt door de assistente ingedeeld in één van de teams. Je kunt een voorkeur uitspreken, bijvoorbeeld als je één van de verloskundigen kent van een vorige zwangerschap of bevalling.

foto's van verloskundigen

Patiëntenvoorlichting