Veelgestelde vragen Mijn Dijklander

Afbeelding van vraagtekens

Hier vindt u de meest gestelde vragen over inloggen, de inhoud, de veiligheid en technische vereisten van Mijn Dijklander.

Inloggen

Hoe kan ik inloggen op Mijn Dijklander?

U kunt in Mijn Dijklander inloggen als u:

 • als patiënt geregistreerd bent in het Dijklander Ziekenhuis
 • beschikt over een computer, tablet of smartphone met internetverbinding
 • in het bezit bent van een DigiD met extra controle via sms of de DigiD app
 • uw (mobiele) telefoon, die is gekoppeld aan uw DigiD, bij zich heeft;
  Heeft u geen mobiele telefoon? U kunt de sms-code ook ontvangen op uw vaste telefoon. DigiD stuurt dan een gesproken sms-bericht naar uw telefoon.
  Meer informatie over DigiD.
Wat gebeurt er als ik ben ingelogd en ik opeens iets anders moet doen?

Als u geen gebruik maakt van Mijn Dijklander wordt u na 15 minuten automatisch uitgelogd.

Ik heb problemen met inloggen. Wat moet ik doen?

Dat hangt ervan af. De meest voorkomende problemen zijn:

 • U bent nog niet in het Dijklander Ziekenhuis geweest. U hebt toegang tot Mijn Dijklander als u in het Dijklander Ziekenhuis bent geweest voor een consult of behandeling.
 • Er is iets met uw DigiD. Lees meer hierover op de website van DigiD.
 • Mogelijk voldoet uw browser en/of besturingssysteem niet aan de nieuwste minimale eisen om in te loggen met DigiD. Het kan zijn dat u uw computer moet upgraden. Hebt u bijvoorbeeld een computer met Internet Explorer 8? Dan moet u uw browser upgraden met Internet Explorer 9.
 • U bent jonger dan 16 jaar. Mijn Dijklander is alleen nog toegankelijk voor patiënten die 16 jaar of ouder zijn.
Ik wil de toegang tot Mijn Dijklander dicht/open laten zetten. Hoe doe ik dat?

Er is een formulier beschikbaar waarmee u de keuze kan aangeven t.a.v. open of dicht zetten van de toegang tot Mijn Dijklander. Print hiervoor dit formulier, vul het in en lever het daarna in bij Bureau Zorgervaring (op vertoon van een geldig legitimatiebewijs).

Wat kan ik met Mijn Dijklander?

Gegevens inzien

In Mijn Dijklander kunt u een deel van uw medische gegevens inzien. Bijvoorbeeld:

 • agenda (uw geplande afspraken en afspraken uit het verleden)
 • dossier:
  - allergieën
  - behandelbeperkingen/ wilsverklaringen
  - behandelverslagen (alleen conclusie en beleid, opgebouwd v.a. 1-11-2019)
  - medicijnen
  - metingen
  - operaties
  - patiëntbrieven
  - uitslagen
 • mijn taken, denk hierbij aan vragenlijsten
 • mijn gegevens:
  - persoonsgegevens, huisarts, verzekering, tandarts, apotheek
  - mijn contactpersonen
  - mijn machtigingen
 • toestemming:
  In uw medisch dossier staat belangrijke informatie, zoals informatie over uw klachten en hoe die worden behandeld. Soms is het belangrijk dat een zorgverlener van buiten het ziekenhuis uw medische gegevens kan bekijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw huisarts. Deze zorgverlener kan uw medische gegevens van het Dijklander Ziekenhuis alleen inzien met uw toestemming. U kunt in Mijn Dijklander toestemming geven voor: uw medische gegevens en uw medicatie. Toestemming geven is niet verplicht.

Uitslagen direct beschikbaar
Uitslagen van pathologie en medische beeldvorming zijn beschikbaar na 7 dagen. Uw overige informatie ziet u zonder vertraging.

E-consult

Met een e-consult is het mogelijk om vragen te stellen aan de zorgverlener. U kunt alleen van het e-consult gebruik maken als uw zorgverlener u daarvoor heeft gemachtigd. Ook kunt u bijlages (afbeelding, pdf) toevoegen aan uw bericht. U kunt binnen drie tot vijf werkdagen een reactie verwachten. Bij spoed is e-consult niet geschikt. Neem bij spoed telefonisch contact op met de polikliniek waar u onder behandeling bent of bel uw huisarts.

Vragenlijst invullen

Onder ‘Openstaande vragenlijsten’ staan alle vragenlijsten die voor u zijn klaargezet. U kunt een vragenlijst invullen door op de knop ‘Invullen’ te klikken die bij de vragenlijst is aangegeven. Het kan voorkomen dat u momenteel geen vragenlijsten hoeft in te vullen.

Folders inzien

Bij 'Mijn voorlichting' vindt u de folders die speciaal voor u bedoeld zijn. Uw zorgverlener heeft die voor u klaargezet.

Veiligheid en privacy

Wie kan Mijn Dijklander gebruiken?

U kunt Mijn Dijklander gebruiken als u een geregistreerde patiënt bent van het Dijklander Ziekenhuis. Voor sommige patiënten gelden uitzonderingen:

Kinderen:

 • kinderen van 0 tot 12 jaar
  Kinderen onder de 12 jaar hebben meestal geen DigiD en kunnen niet zelf inloggen. Voor deze groep kunt u als ouder een machtiging aanvragen.
 • kinderen van 12 tot 16 jaar
  Kinderen van 12 tot 16 jaar hebben soms een DigiD en kunnen dan zelf in Mijn Dijklander inloggen. Als u als ouder inzage wilt hebben in Mijn Dijklander van uw kind, dan kunt u hiervoor gemachtigd worden. U heeft dan wel officieel de toestemming van u kind nodig.
 • kinderen vanaf 16 jaar
  Kinderen vanaf 16 jaar mogen zelfstandig gebruik maken van Mijn Dijklander.

Gemachtigden:

 • een ander machtigen
  Wilt u een ander machtigen voor toegang tot uw gegevens? Bijvoorbeeld uw partner? Dan moet u hiervoor een machtiging aanvragen. Hiervoor vult u het aanvraagformulier in.
 • wilsonbekwaam
  Is een patiënt wilsonbekwaam en wordt hij/zij vertegenwoordigd door een ander? Dan kan de vertegenwoordiger een machtiging aanvragen voor toegang tot Mijn Dijklander. Hiervoor vult u het aanvraagformulier in.

Als de machtiging is verleend, dan is in uw eigen Mijn Dijklander zichtbaar voor wie u gemachtigd bent.

Zijn mijn gegevens wel veilig?

Wij gaan op een veilige manier met uw digitale gegevens om, conform de Wet bescherming persoonsgegevens. U kunt zelf bijdragen aan een veilig gebruik van Mijn Dijklander:

 • Log uit op het moment dat u Mijn Dijklander niet meer actief gebruikt en sluit daarna de browser.
 • Ga zorgvuldig om met afdrukken die u maakt van uw gegevens.
 • Uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord zijn strikt persoonlijk. Bewaar die daarom op een veilige plek.
 • Sla uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord niet op in uw computer, ook al stellen veel computerprogramma’s dit voor. Dat zou namelijk betekenen dat iedereen die toegang heeft tot uw computer, ook uw inlognaam en wachtwoord kan vinden.
 • Gebruikt u draadloos internet? Zorg er dan voor dat uw internetmodem of router beveiligd is. Dan kan niet iedereen van uw internetverbinding gebruik maken. In de handleiding van uw apparatuur staat hoe u dit kunt doen.
Hoe zit het met de privacy van mijn gegevens?

Wij willen graag weten hoe vaak Mijn Dijklander wordt gebruikt. Daarom registeren we elke keer dat u inlogt. De gegevens die u invoert in Mijn Dijklander komen in uw medisch dossier.

Wanneer u een e-consult naar uw zorgverlener stuurt, komt dat in uw dossier van het Dijklander. Ook het antwoord van uw zorgverlener komt daarin te staan. De e-consulten zijn inzichtelijk voor die zorgverleners binnen het Dijklander die toegang hebben tot uw dossier.

 

Eisen aan uw computer en browser

Met welke computers en tablets kan ik gebruikmaken van Mijn Dijklander?

U kunt Mijn Dijklander gebruiken op:

• Windows-computer (Windows 7 of hoger)
• Apple-computer (MacBook, iMac)
• Tablets (iPad vanaf versie 2, IPad mini, Nexus 7, Samsung Tab)

U kunt Mijn Dijklander ook gebruiken op een smartphone.

 Is Mijn Dijklander op alle browsers te gebruiken?

Mijn Dijklander werkt goed op Internet Explorer 9, Mozilla Firefox 24.0, Google Chrome 29.0, Apple Safari 6 en Android Browser 4.2.