Iedereen loopt net een tikje harder om het beste voor de patiënt te bereiken

Allround specialisten

"Ik ben radioloog en werk met veel plezier werk ik in het Dijklander Ziekenhuis. Ik ben gespecialiseerd in de Cardio-Thoracale radiologie. Door mijn promotieonderzoek naar beeldvorming bij traumatisch letsel bij kinderen heb ik ook een speciale interesse in de acute radiologie.

Het vak radiologie is vooral interessant doordat wij betrokken zijn in het diagnostische proces van bijna alle specialismen. Dit zorgt ervoor dat wij allround specialisten zijn. We proberen een diagnose te stellen op basis van de informatie die we van de aanvragend arts krijgen. Met behulp van scans, foto’s en/of echobeelden proberen wij de aanvragend arts vervolgens een richting op te sturen in het diagnostische proces. Ook helpen wij met het verkrijgen van weefsel door middel van echo of CT-geleide biopten."

Aan het woord; Annelie Slaar, radioloog

Foto van radiologe Annelie Slaar
Continu in ontwikkeling

"Een andere tak binnen de radiologie is de interventie radiologie. In dit deelgebied van de radiologie hebben wij niet alleen een diagnostische rol, maar ook een therapeutische rol. We behandelen bijvoorbeeld patiënten met bloedvat vernauwingen of juist bloedvat verwijdingen. Daarnaast doen we ook drainages van bijvoorbeeld vochtcollecties.

Zoals eerder genoemd is de radiologie een breed vak. Iets wat elke dag weer voor nieuwe uitdagingen zorgt. Het vak is eigenlijk continu in ontwikkeling. De technieken worden steeds beter of er worden nieuwe technieken ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld artificial intelligence (kunstmatige intelligentie). Doordat het vak continu verandert blijft het uitdagend. Ook word je continu geacht je te verdiepen en verder te leren. Dit maakt dat de radiologie een vak is waarin ik mijn ambitie en enthousiasme goed kwijt kan."

Teamwerk is voor ons belangrijk

"Onze afdeling Radiologie is naar mijn een idee een goede afspiegeling van het Dijklander Ziekenhuis in zijn geheel. We zijn een ambitieus team dat continu bezig is om de beste zorg te verlenen. We zijn altijd bereid om mee te denken. En ondanks dat alle programma’s vaak vol staan, vinden we altijd wel een gaatje om toch die ene patiënt dezelfde dag te scannen. Teamwerk is voor ons belangrijk. Op de afdeling, waar we met een team van meer dan honderd collega’s werken, maar ook de samenwerking met andere specialismen is voor ons essentieel. Deze samenwerking uit zich niet alleen in de multidisciplinaire overleggen die we hebben. Veel specialismen lopen bij ons langs om samen naar een bepaalde scan te kijken en te overleggen over patiënten. Deze laagdrempeligheid is kenmerkend voor het gehele ziekenhuis. In mijn ogen iets waar we trots op mogen zijn."

Iedereen loopt net een tikje harder

"We kennen elkaar (bijna) allemaal, we overleggen op een laagdrempelige manier en de patiënt staat altijd centraal. Iedereen loopt net een tikje harder om het beste voor de patiënt te bereiken! Het maakt dat ik elke dag met veel plezier en enthousiasme naar mijn werk ga. Ik ben trots op het werk dat wij gezamenlijk doen."