Advies voor een gezonde zwangerschap

zwangerschapswens

Je bent zwanger en dat is iets heel bijzonders. Als je zwanger bent maak je eerst een afspraak met een verloskundige. In Nederland wordt de zwangerschap en een bevalling zo lang mogelijk begeleid door de verloskundige. Hij of zij is gespecialiseerd in het begeleiden van een normale zwangerschap en bevalling. Heb je tijdens de zwangerschap of bij de bevalling specialistische zorg nodig? Dan krijg je in het ziekenhuis begeleiding van een gynaecoloog.

Gezond zwanger zijn

Als je zwanger bent, heb je veel vragen. Het is een spannende periode in je leven. In het Centrum voor geboortezorg helpen we je zo goed mogelijk. We vertellen je over de onderzoeken, over voeding, medicijngebruik, sport en werk. We beantwoorden al je vragen zodat je weet wat er gebeurt met jou en je baby. We hebben natuurlijk ook aandacht voor klachten die bij de zwangerschap kunnen optreden.  Op onderstaande pagina's vind je meer informatie over gezond zwanger zijn.

Zwanger en voeding

Zwanger en roken

Zwanger en alcohol

Zwanger en drugs

Zwanger en psychiatrische ondersteuning/POP-poli                                         

Advies over zwanger worden

Als je graag zwanger wilt worden, kun je voor advies een afspraak maken bij ons Centrum voor kinderwens. We geven advies al vóór de zwangerschap over bijvoorbeeld leefstijl, erfelijkheid, medicijngebruik of voedingsgewoontes. Je vindt ook veel informatie en een test op zwangerwijzer.nl

Centrum voor kinderwens
Zwanger worden of zwanger blijven is niet vanzelfsprekend. Dat geldt voor 1 op de 6 stellen in Nederland. In ons Centrum voor kinderwens draait alles om zwanger worden als dat niet vanzelf gaat. Een team van deskundigen staat klaar voor iedereen die te maken heeft met vruchtbaarheidsproblemen. In het team werken gynaecologen, gespecialiseerd verpleegkundigen, embryologen en analisten. Doordat we samenwerken op één locatie – in het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend – tijdens alle aspecten van jullie behandeling, garanderen wij een persoonlijke benadering. Zo hopen we dat jullie je veilig, vertrouwd en gehoord voelen tijdens dit ingewikkelde proces.

Meer weten?
Het is goed om informatie in te winnen als je een kinderwens hebt. Lees hier meer informatie over het Centrum voor kinderwens.