Missie en visie

Bevallen in een modern centrum
Het Centrum voor geboortezorg  is er voor een goede begeleiding van ouders en baby bij de zwangerschap en geboorte. Een goede start komt uit het hart, daar staan we voor!

Daarom biedt het Centrum voor geboortezorg allerlei mogelijkheden. Zo kun je bevallen in een luxe kraamsuite; een plek waar je met elkaar deze bijzondere tijd doormaakt. Je bevalt of met je eigen verloskundige, of met een verloskundige van het ziekenhuis. Er staat dag en nacht (24/7) een volledig bevalteam klaar, zodat medische ondersteuning direct beschikbaar is wanneer dat nodig is.

We weten als geen ander hoe belangrijk het is dat er geluisterd wordt naar de wensen van aanstaande ouders om de geboorte van de baby zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Het is belangrijk dat we goed weten wat patiƫnten willen, zodat we daar voor, tijdens en na de bevalling voor kunnen zorgen. We gaan er vooraf altijd over in gesprek. Zo hebben we bijvoorbeeld twee bevalbaden, of kun je de geboorte van je baby laten fotograferen.

Ook als extra ondersteuning nodig is voor de patiƫnt, bijvoorbeeld in verband met psychiatrische problemen, medicatie-gebruik of sociaal-emotionele problemen, kunnen we ondersteuning bieden. Via de POP-poli beschikken we over een multidisciplinair team (POP staat voor Psychiatrie, Obstetrie en Pediatrie) dat met oprechte interesse en vanuit elke specialisme kijkt welke ondersteuning nodig kan zijn.