Ons team

Ons team bestaat uit verschillende mensen die ieder hun eigen taak hebben. Met elkaar geven we jou en je baby de beste zorg.

Gynaecoloog

De gynaecoloog is een arts die gespecialiseerd is in ingewikkelde of bijzondere situaties voor, tijdens of net na een zwangerschap. In principe krijg je tijdens je zwangerschap begeleiding van een verloskundige, maar in sommige situaties moet je naar de gynaecoloog. Vaak is dat alleen maar uit voorzorg, bijvoorbeeld omdat je een bepaald onderzoek nodig hebt dat alleen de gynaecoloog mag doen.

kinderartsDe kinderarts behandelt kinderen van alle leeftijden: van pasgeborenen tot pubers. Als een baby opgenomen wordt op de Neonatologie of na de geboorte nog extra controle nodig heeft, komt de kinderarts in beeld. Zij bepalen in overleg welke behandeling het beste is voor de baby.
verpleegkundigeDe verpleegkundige / kraamverzorgende verzorgt je tijdens je verblijf in het Centrum voor geboortezorg. Ze houdt zich bezig met het welzijn van jou en je baby. Denk onder andere aan het aanbrengen of verwisselen van de infusen en toedienen van medicatie.

 

 

 

De POP-poli is een multidisciplinair team dat met elkaar samenwerkt. POP staat voor Psychiatrie, Obstetrie (verloskunde) en Pediatrie (kindergeneeskunde). Dit team houdt zich bezig met het bieden van goede zorg voor zwangere vrouwen die extra steun kunnen gebruiken. Vrouwen die psychiatrische klachten hebben (gehad), zoals somberheid, angst of trauma. Of bij wie een eerdere bevalling vervelend is verlopen. Ook sociaal-emotionele problemen kunnen een reden zijn voor aanmelding. Je huisarts of verloskundige kan je aanmelden via het algemene nummer van het Centrum voor geboortezorg.

echoscopistDe echoscopiste maakt alle echo’s in de zwangerschap op medische indicatie en prenatale screening. Echo’s die gemaakt worden zijn: termijnecho, liggingsecho, placentalocalisatie, bepalen van de grootte of groei van de baby, bloedverlies tijdens de eerste 12 weken van de zwangerschap.  assistenteDe assistente is de spin in het web. Zij zit aan de balie en heet iedereen welkom die langskomt. Ze beantwoordt de telefoon, opent de post en maakt de afspraken.
verloskundigeDe verloskundige begeleidt de normale zwangerschap en bevalling. Ze houdt jou en je baby goed in de gaten. Groeit de baby goed, voel jij je goed of is er iets met je aan de hand. Je kunt met al je vragen rondom je zwangerschap en bevalling bij haar terecht. Daarnaast geeft ze advies en bereidt ze je voor op jouw bevalling. Ook brengt ze je huisarts op de hoogte van je zwangerschap. verloskundigeAls je om medische redenen in het ziekenhuis bevalt, word je begeleid door de klinisch verloskundige. Een klinisch verloskundige heeft een aanvullende opleiding gehad werkt nauw samen met de gynaecoloog. Verder doet een klinisch verloskundige hetzelfde als een ‘gewone’ verloskundige. Je kunt met al je vragen en eventuele zorgen bij haar terecht.
schoonmaaksterDe schoonmaakster komt dagelijks langs op de afdeling. Ze maakt ook de kraamsuites schoon. Het ziekenhuis is een bijzondere omgeving, waar hygiëne van groot belang is. Daarom is de schoonmaak aan allerlei regels en voorzorgsmaatregelen gebonden. De schoonmaakster is speciaal opgeleid om aan deze hoge standaard te voldoen. servicemedewerkerDe servicemedewerker verzorgt het eten en drinken op de afdeling. Ze zorgt dat het buffet in de familiekamer aangevuld is en brengt de avondmaaltijden rond.