Chirurgie

Chirurgie (heelkunde) houdt zich bezig met de behandeling van verwondingen, tumoren, vaatziekten en infecties. Meestal is voor de behandeling een operatie nodig. In het Dijklander Ziekenhuis is de afdeling Chirurgie verdeeld over de aandachtsgebieden zoals hieronder beschreven staan.

Een verpleegkundige op de snijdende afdeling

Op deze pagina

Afspraak en contact

Ma-vr van 8.00 tot 16.45 uur
Belt u met de polikliniek, dan krijgt u eerst het Klantcontactcentrum aan de lijn.
Route: poli 3, begane grond.
Ma-vr van 8.30 tot 17.00 uur
Route: poli 22, eerste verdieping.
Vanaf 3 juni wordt de voorste lift (H) verwijderd, u kunt gebruik maken van de liften iets verder in de hal.

Over de afdeling

Alle chirurgen zijn algemeen chirurg, daarnaast heeft elke chirurg één of meerdere aandachtsgebieden. Onder algemene chirurgie worden operaties aan liesbreuk, galblaas en aambeien, en kleine poliklinische operaties verstaan. 

Speciale spreekuren
Verpleegkundig spreekuur stomazorg
Spreekuur borstkanker

Wond Expertise Centrum
Het Wond Expertise Centrum (WEC) is een initiatief van de afdeling Chirurgie en Dermatologie van het Dijklander Ziekenhuis en biedt transmurale zorg voor patiënten met complexe wonden. Eerstelijns zorgverleners kunnen patiënten met acute en complexe wonden verwijzen naar het WEC. Lees hier meer over diagnostiek en behandeling in het centrum.

 

foto van chirurgen
foto van verpleegkundigen op COW

Wachttijden

Afdeling Enkhuizen Hoorn Purmerend Volendam
Chirurgie
Polikliniek
Algemeen - 6 dagen 13 dagen -
Behandeling
a) Vaatchirugie/flebologie - 7 dagen 26 dagen -
b) Gastro-entrologie - 33 dagen 12 dagen -
c) Mammapoli - 5 dagen 3 dagen -
d) Oncologie - - - -
Thoraxchirurgie - - - -

Keuzehulp

Er bestaan diverse mogelijkheden om een liesbreuk of galsteenlijden te behandelen. Een digitale keuzehulp kan u na de diagnose helpen om de behandeling te kiezen die het beste past bij uw situatie. In de keuzehulp leest u meer over uw aandoening, de behandelmogelijkheden en de voor- en nadelen van de verschillende behandelingen. U bespreekt met uw zorgverlener welke behandeling het beste bij u past. Via uw zorgverlener ontvangt u een persoonlijke uitnodiging voor de keuzehulp, voordat u het eerste consult bij de chirurg heeft.  Meer algemene informatie leest u op: www.keuzehulp.info (hyperlink), u kunt hier voorbeelden van keuzehulpen bekijken. Let op: de uitnodiging voor uw persoonlijke keuzehulp ontvangt u altijd van uw zorgverlener.