Diëtetiek

Op de afdeling Diëtetiek kunt u terecht voor voedingsadvies tijdens de ziekenhuisopname en in de thuissituatie. Voeding speelt een belangrijke rol bij uw behandeling en herstel. In het Dijklander Ziekenhuis werken 16 diëtisten die allen één of meerdere specialisaties hebben. Alle diëtisten zijn geregistreerd in het basis / kwaliteitsregister voor paramedici.

Een creatief bestek

Op deze pagina

Afspraak en contact

E-mail: dietetiek@westfriesgasthuis.nl 
Route: poli 15, begane grond.
E-mail: dietetiek@wlz.nl

Over de afdeling

Kliniek
Na verwijzing van uw behandelend specialist, komt de diëtist bij u langs op de afdeling en stelt samen met u een persoonlijk voedingsadvies op. Dit advies is gebaseerd op landelijke dieetbehandelingsrichtlijnen. Tijdens de opname evalueert de diëtist dit advies met u en past het behandelplan zo nodig aan. Voor het ontslag wordt er in overleg besproken hoe en door wie de dieetbehandeling wordt voortgezet. Vanuit locatie Hoorn kan de begeleiding worden voortgezet door een diëtist bij u in de buurt. Op locatie Purmerend is het naast deze optie ook mogelijk om door uw eigen diëtist verder te worden begeleid, mits uw onder behandeling blijft van uw specialist.

Polikliniek
Op locatie Purmerend kunt u uitsluitend op de polikliniek terecht met een verwijzing van uw behandelend specialist. Op de polikliniek worden spreekuren gehouden voor patiënten met verschillende ziektebeelden, waaronder: ondervoeding, diabetes mellitus type 1 en 2, hart- en vaatziekten, nierziekten, eetstoornissen, allergieën en neuromusculaire aandoeningen.
Telefonisch spreekuur diëtetiek: maandag, woensdag en vrijdag via 0299-457559 (15:45-16:15 uur).

Op locatie Hoorn kunt u geen poliklinische afspraak maken maar wordt u doorverwezen naar een diëtist bij u de buurt.

Samenwerking
De diëtisten werken nauw samen met andere zorgverleners en multidisciplinaire behandelteams die betrokken zijn bij uw behandeling. Denk bijvoorbeeld aan het hart- en longrevalidatieprogramma en het diabetesteam.
De afdeling diëtetiek biedt de mogelijkheid aan 4e-jaar studenten van de Hogeschool van Amsterdam om stage te lopen. Het kan hierdoor voorkomen dat u begeleid wordt door een stagiaire. Dit wordt vooraf met uw besproken

Heeft u vragen?
Neem dan gerust contact op met de afdeling Diëtetiek.