Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)

Een patiënt op een poli

Op de poli Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) kunt u terecht voor alle klachten die te maken hebben met uw keel, neus, oren en hals. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor allergieën, slaapstoornissen, neus- en oorschelpcorrecties en behandeling van goedaardige zwellingen in de hals. Op de polikliniek voeren de KNO-artsen onderzoeken en kleine operaties onder plaatselijke verdoving uit. Zij worden daarbij ondersteund door doktersassistenten. Als er een operatie onder narcose moet worden uitgevoerd, vindt deze meestal in dagopname plaats.

Op deze pagina

Afspraak en contact

Bereikbaar ma-vrij van 08.00 - 16.45 uur
Belt u met de polikliniek, dan krijgt u eerst het Klantcontactcentrum aan de lijn.
Route: poli 76, eerste etage.
Bereikbaar ma-vr van 9.00-17.00 uur
Route: poli 3, begane grond vleugel B0.

Over de afdeling

Om op het spreekuur te kunnen komen, heeft u een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist nodig. Ook een audiologisch centrum kan u in sommige gevallen doorverwijzen. U kunt telefonisch een afspraak maken via de telefoonnummers in het blok 'afspraak en contact' op deze pagina. Als de huisarts vindt dat een spoedafspraak nodig is, neemt de huisarts zelf contact op met de polikliniek KNO.

Bij het eerste bezoek neemt de KNO-arts uw klachten door. Bijvoorbeeld over de aard van uw klachten, hoe lang de klachten al bestaan en welke behandelingen u al heeft gehad. De arts stelt vragen over medicijngebruik en uw medische voorgeschiedenis. Vervolgens worden uw keel-, neus- en/of oren kort onderzocht.  

Aandoeningen

Op de poli Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) kunt u terecht voor alle klachten die te maken hebben met uw keel, neus, oren en hals. Bijvoorbeeld voor:

Meer informatie kunt u ook vinden op www.kno.nl

buitenkant van een oor
binnenkant van een oor

Patiëntenvoorlichting

Wachttijden

Afdeling Enkhuizen Hoorn Purmerend Volendam
Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO)
Polikliniek
Algemeen - 58 dagen 41 dagen -