Oogheelkunde

Een oogonderzoek bij een patiënt

Bij oogproblemen gaat u naar de poli Oogheelkunde. Daar krijgt u, behalve met oogartsen, ook te maken met medewerkers zo​als technisch oogheelkundig assistenten (TOA), optometristen en orthoptisten. TOA’s voeren metingen uit voordat u bij de oogarts komt. Optometristen verrichten zelfstandige spreekuren voor patiënten met bijvoorbeeld diabetes en glaucoom en overleggen bij twijfel altijd met de oogarts. Orthoptisten onderzoeken de oogstand en de samenwerking tussen de ogen en de​ oogspieren.

Op deze pagina

Afspraak en contact

Bereikbaar ma-vr van 8.00 - 16.45 uur
Belt u met de polikliniek, dan krijgt u eerst het Klantcontactcentrum aan de lijn.
Route: poli 20, begane grond
Bereikbaar ma-vr van 8.30-17.00 uur
Route: Locatie 4, begane grond 
Bereikbaar ma-do: 8.00 -17.00 uur en vr: 8.00-12.30 uur
Breikbaar op ma-, di- en donderdagmiddag
Afspraken via de polikliniek Purmerend.

Over de afdeling

Als u nog niet eerder in het ziekenhuis bent ingeschreven, is het belangrijk dat u zich inschrijft bij de inschrijfbalie van het ziekenhuis. De inschrijfbalie is vlakbij de receptie in de centrale hal op de begane grond, dit geldt voor de locaties Hoorn en Purmerend. Houdt u wel rekening met enige wachttijd in verband met uw afspraak.

Verpleegafdeling

Vrijwel alle behandelingen door de oogartsen vinden poliklinisch of via de afdeling Dagbehandeling (Purmerend) of het Oogheelkundig dagcentrum (Hoorn) plaats. Is het toch noodzakelijk dat u voor meerdere dagen opgenomen moet worden, dan vindt dat plaats op de afdeling Algemene chirurgie of op de afdeling Orthopedie (Hoorn).

Oogheelkundig dagcentrum Purmerend

Het Oogheelkundig dagcentrum (ODC) is op de 1e verdieping van locatie Purmerend (C1). Dat is de afdeling waar u vóór en na uw staaroperatie verblijft. Na aanmelding bij de vrijwilliger in de centrale hal wordt u naar het ODC gebracht. Daar wordt u ontvangen door één van de doktersassistentes. De doktersassistente zal u voorbereiden op de operatie. Na de operatie zal ze nog enkele vragen met u doornemen en uitleg geven over de vervolgafspraken en leefregels na de operatie. Daarna mag u naar huis.

Speciale spreekuren

Aandoeningen

U kunt voor onder meer de volgende aandoeningen bij Oogheelkunde terecht.

  • Aandoeningen aan uw oogleden
  • Droge ogen
  • Dubbelzien
  • Hoge oogdruk
  • Keratoconus
  • Maculadegeneratie
  • Netvliesaandoeningen
  • Scheelzien
  • Staar
  • Vlekken en flitsen
Oogplakkers op een rij
Oogonderzoek bij een patiënt

Wachttijden

Afdeling Enkhuizen Hoorn Purmerend Volendam
Oogheelkunde
Polikliniek
Regulier 155 dagen 365 dagen 365 dagen 365 dagen