Orthopedie

Derk met een schouderprothese

Orthopedie is gericht op aandoeningen aan het ‘bewegingsapparaat’. Dit bestaat uit alle botten, spieren, banden, pezen en gewrichten van het menselijk lichaam. De afwijkingen kunnen aangeboren zijn of later ontstaan door een ongeval, ziekte of slijtage. Heeft u problemen met bewegen? De orthopedisch chirurg kan u mogelijk helpen.

Op deze pagina

Afspraak en contact

Polikliniek

1, begane grond
Bereikbaar ma-vr van 8.00-16.45 uur

E-mailadres:
orthopedie@westfriesgasthuis.nl

 

Verpleegafdeling

5e etage

Polikliniek

23, eerste etage
Bereikbaar van 8.30-17.00 uur

E-mail: poliorthopedie@wlz.nl

 

Verpleegafdeling

Kamer 1 t/m 7: tel. 0299 457 423
Kamer 11 t/m 17: tel. 0299 457 422


 

 

Over de afdeling

Bij orthopedie krijgt u hulp bij alle klachten die te maken hebben met bewegen. Een orthopedisch chirurg (kortweg: orthopeed) richt zich op het verminderen van uw pijn en helpt u om weer gemakkelijker te kunnen bewegen. Een behandeling kan bestaan uit advies, fysiotherapie, medicijnen en/of een operatie. Orthopedie is een zeer breed vakgebied en u kunt met allerlei klachten bij een orthopeed terechtkomen.

  • klachten aan botten (bijvoorbeeld breuken)
  • gewrichten (bijvoorbeeld gewrichtsslijtage/artrose, meniscusproblemen en aangeboren heupdysplasie bij baby’s)
  • spieren en pezen (bijvoorbeeld een spierscheuring door een ongeval, of achillespeesklachten bij sporters)

Ziektebeelden en behandeling

Bij de afdeling orthopedie kunt u terecht voor:

Een gewrichtsprothese plaatsen?  U kunt in één dag uit en thuis zijn!

In het Dijklander Ziekenhuis is het mogelijk om een heup-, knie-, of schouderprothese te laten plaatsen zonder in het ziekenhuis te overnachten: ’s morgens vroeg komt u naar het ziekenhuis en aan het einde van de dag gaat u weer naar huis. Het plaatsen van een prothese in dagbehandeling gebeurt alleen bij mensen die dat zelf zien zitten én die relatief gezond zijn. Zij moeten bovendien thuis voldoende hulp hebben. Mensen met bijkomende problemen, zoals hart- of longproblemen, blijven minstens een nacht in het ziekenhuis.

Voorlichtingsfilm: een heup- of knieprothese

Om goed voorbereid de operatie van een heup- of knieprothese aan te gaan vinden wij het belangrijk dat patiënten goed geïnformeerd zijn. Naast de voorlichtingsmap die u van ons heeft ontvangen nodigen wij u daarom uit om onze voorlichtingsfilm te bekijken. Hierin vertellen wij u over de voorbereiding op de operatie, uw operatie en opname in het ziekenhuis en de periode van herstel.

Neve legt een nieuwe knie uit

Onze specialisten

Patiëntenvoorlichting

Wachttijden

Afdeling Enkhuizen Hoorn Purmerend Volendam
Orthopedie
Polikliniek
Algemeen - 16 dagen 15 dagen 18 dagen
Onderzoek
Scopie knie - - - -
Behandeling
a) Totale heupprothese - - - -
b) Totale knieprothese - - - -

Ervaringen


"Extreem tevreden"
Gistermiddag heb ik een kijkoperatie ondergaan aan mijn knie. Ik ben extreem tevreden over zuster Janny (ik hoop dat ik haar naam goed heb. Het is in ieder geval een zuster die al 35 jaar werkzaam is in het ziekenhuis). Deze zuster heeft de hele dag heel hard gewerkt om alles perfect te laten verlopen. Zij verdient een zeer groot compliment. Ik ben geholpen door dr. Kraaneveld en ik ben ook heel tevreden over zijn inzet. Ik heb nog geen pijn gehad en mijn knie begint al te slinken. Naar mijn mening heeft deze specialist uitstekend werk verricht.

"Zeer tevreden"
Ben zeer tevreden over de afd. Orthopedie (van chirurg tot en met de servicemedewerker) over de ondergane behandeling van 13 tot en met 15 mei. Dat wou ik wel even kwijt!