Pijnbehandeling

De assistente van de pijnpoli

Op de polikliniek Pijngeneeskunde kunt u terecht als u pijnklachten heeft. Dit kunnen acute pijnklachten zijn vanwege een hernia, maar ook chronische pijnklachten. Chronische pijn betekent pijn die langer dan drie maanden aanhoudt, zoals lage rug-/gewrichtspijn, zenuwpijn of pijn na (oncologische) ingrepen.

Op deze pagina

Afspraak en contact

Bereikbaar ma-vr van 8.00-16.45 uur
Belt u met de polikliniek, dan krijgt u eerst het Klantcontactcentrum aan de lijn.
Route: poli 22, begane grond
Bereikbaar ma-do van 8.30-12.00 uur en 13.00-16.00 uur.
Route: 1e verdieping poli zuid
E-mail: pijnpoli@wlz.nl
 

Over de afdeling

Als uw verwezen wordt naar de afdeling Pijngeneeskunde, zal er eerste een intakegesprek plaatsvinden met de anesthesioloog – pijnspecialist of physician assistent. Tijdens dit intake gesprek wordt uw klacht uitgebreid besproken. Daarnaast wordt er lichamelijk onderzoek verricht en – indien nodig – aanvullend onderzoek aangevraagd of geëvalueerd. Samen met u wordt bekeken wat de beste opties zijn om uw klachten te behandelen.

Mocht er een behandeling nodig zijn, dan krijgt u van de polikliniekassistente een behandelafspraak mee. Behandelingen vinden in Hoorn plaats op het dagcentrum en in Volendam op de pijnpoli zelf. De behandeling duurt gemiddeld twintig minuten, daarna wordt u een korte periode opgevangen in de rustkamer van het dagcentrum of de poli.

Poliklinische afspraak
Ter voorbereiding op deze afspraak vragen wij u een aantal online vragenlijsten (PROMs) in te vullen. Uw antwoorden op deze lijst geven ons inzicht in uw pijnklachten.

Verpleegafdeling:
Voor enkele behandelingen is een opname in de kliniek noodzakelijk. Indien dit het geval is, zal dit duidelijk met u besproken worden door de behandeld arts of physician assistent. Mocht er een opname nodig zijn, dan krijgt u van de polikliniek assistente een afspraak en benodigde informatie mee.

Ziektebeelden en behandeling

Behandelingen zijn altijd individueel bepaald; afhankelijk van de klachten, de duur en uw wensen. Behandelopties kunnen variëren in niet-medicamenteuze opties (TENS), medicamenteus en een invasieve behandeling. Een dergelijke behandeling, is een injectie bij de zenuw, het gewricht of spier die de klachten veroorzaakt, waarbij een verdovende vloeistof en corticosteroiden ingespoten wordt. Soms betreft het een behandeling met stroom.

Het effect van de behandelingen verschilt per aandoening en per patiënt, daarom vinden er altijd controles plaats na het inzetten van behandelingen. Dergelijke controles vinden regelmatig plaats bij de pijnconsulenten – een gespecialiseerde verpleegkunde op gebied van pijngeneeskunde. Pijnconsulenten zijn tevens gespecialiseerd in het in kaart brengen van het effect van pijn op uw leven. Als uw antwoorden op de vragenlijsten doen vermoeden dat uw klacht een negatief effect heeft op uw leven, is het mogelijk om een dergelijke afspraak te krijgen.

 

Ons team

Physician assistants
Dhr. P. Dijkhuizen
Dhr. H. Zonneveldt

Pijnconsulenten
Mw. C. Borst
Mw. C Schouten – Bus
Mw. A. de Bruin – van de Logt

Een apparaat op de pijnpoli
Aftekenen op de pijnpoli