Urologie

Een bezoeker op de poli

Urologie houdt zich bezig met behandeling van aandoeningen van nieren en de urinewegen van zowel mannen als vrouwen en daarnaast met aandoeningen aan de mannelijke geslachtsdelen. De poli heeft verschillende spreekuren, waaronder een incontinentiespreekuur.

Op deze pagina

Afspraak en contact

8.00 - 17.00 uur
Route: poli 24, begane grond
Belt u met de polikliniek, dan krijgt u eerst het Klantcontactcentrum aan de lijn.
8.30 – 16.45 uur
Route: Locatie 17, begane grond.
Alleen op woensdagochtend geopend
poli Noord
In de even weken op woensdagmiddag geopend en in de oneven weken op donderdagochtend.

Over de afdeling

Bij de afdeling urologie kunnen mannen en vrouwen terecht met aandoeningen van de urinewegen, zoals plasklachten, incontinentie, blaasontstekingen, niersteenlijden, tumoren van de nieren of de blaas.

Eerste afspraak

Nadat u een eerste gesprek met de uroloog en een eventueel kort lichamelijk onderzoek heeft gehad, maken de verpleegkundigen de verdere afspraken met u voor (vervolg)onderzoek of behandeling. Meestal kunt u ter plekke urinemonsters inleveren en bloed laten prikken. Afhankelijk van uw klachten worden er onderzoeken voor u gepland bij de afdeling Radiologie voor het maken van röntgenfoto’s en urologische functie- en diagnostische onderzoeken op de polikliniek Urologie zelf. Dit kan zijn een plasregistratietest, een inwendig blaasonderzoek (scopie), een echografie van de prostaat, een weefselonderzoek van de prostaat of een blaasfunctietest.

Als u in het bezit bent van een verwijsbrief, dan is het belangrijk dat u die meeneemt naar de afspraak. U hoeft geen bijzondere maatregelen te nemen voor uw eerste bezoek, u hoeft niet nuchter te zijn of urine mee te nemen.

Verdere behandeling

Als deze onderzoeken zijn gedaan en alle uitslagen zijn verwerkt, krijgt u een afspraak om het allemaal met uw behandelend uroloog te bespreken. In dat gesprek wordt een eventuele behandeling of ingreep met u besproken.

Handige links

www.allesoverurologie.nl   

 

Patiëntenvoorlichting

Wachttijden

Afdeling Enkhuizen Hoorn Purmerend Volendam
Urologie
Polikliniek
Regulier - 38 dagen 55 dagen 14 dagen

Speciale spreekuren

> Incontinentiespreekuur Hoorn

Op de polikliniek Urologie in Hoorn werken twee verpleegkundig consulenten die een eigen spreekuur hebben. Daarin krijgen patiënten begeleiding en advies bij problemen met incontinentie, het legen van de blaas en seksualiteit. Daarnaast kunnen de verpleegkundig consulenten patiënten begeleiden en adviseren bij urologische kanker. Dat kan bijvoorbeeld een nagesprek zijn nadat de uroloog slecht nieuws heeft verteld. Als u onder behandeling bent van een uroloog, kunt u een afspraak maken voor het consulentenspreekuur.