dhr. dr. J.J.A. Joosten

Chirurg

Joris Joosten is opgeleid tot chirurg aan het UMC St. Radboud en Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) te Nijmegen. Sinds 2008 is Joris werkzaam op locatie Hoorn. Zijn aandachtsgebieden zijn longchirurgie, leverchirurgie en oncologie. Hij is gepromoveerd op onderzoek over de behandeling van uitzaaiingen naar de lever.

dhr. dr. J.J.A. Joosten

"De chirurgie is continu in ontwikkeling. Nieuwe technieken en inzichten volgen elkaar in rap tempo op. Dat maakt dit vak zo interessant."

Chirurgie-oncologie
Joris vindt de functie van chirurg heel concreet. "Je handen voeren uit, wat je in je hoofd hebt bedacht." De combinatie van het contact met patiënten en de techniek van het opereren is voor hem belangrijk. "Ik zou nooit alle dagen in de week alleen maar willen opereren, zonder daadwerkelijk patiëntencontact op afdelingen en polikliniek."

Opleidingsziekenhuis
Dat locatie Hoorn een opleidingsziekenhuis is, was voor Joris een van de redenen om hier te komen werken. "Het is geweldig om te zien hoe jonge studenten en artsen zich ontwikkelen en steeds beter worden. Het houdt je zelf ook fris en scherp."

En verder
Joris vindt het wel jammer dat een deel van zijn tijd wordt opgeslokt door (administratieve) zaken die niet zoveel met de zorg voor patiënten te maken hebben. "Het duurt behoorlijk lang voordat je de opleiding hebt afgerond en specialist bent. Dan is het jammer dat je niet elk moment met patiëntenzorg bezig kan zijn."

Afdeling
Werkt in