dhr. G.J.D. Goekoop

dhr. G.J.D. Goekoop

Intensivist-anesthesioloog

Geert-Jan Goekoop volgde t/m 1982 de opleiding tot basisarts aan de Rijksuniversiteit Leiden en het AZ Leiden (nu LUMC ) waarna hij de huisartsopleiding heeft voltooid en als scheepsarts en tropenarts heeft gewerkt. Daarna is hij in 1991, ook in Leiden, afgestudeerd als anesthesioloog. In 1993 kwam hij op locatie Hoorn werken.

Geert-Jan is opgegroeid in een medische familie en de studiekeuze medicijnen leek met de paplepel te worden ingegoten. Toen hij moest kiezen heeft hij nog overwogen om diergeneeskunde of geologie te gaan studeren.  Maar van zijn keuze voor medicijnen heeft hij na een korte heroverweging in het derde studiejaar nooit spijt gehad.

Enthousiast
Aanvankelijk zou hij na zijn basisopleiding voor Artsen Zonder Grenzen gaan werken. "Ik ben toen een jaar chirurgie-assistent niet in opleiding geweest. Voordat ik met dat jaar kon beginnen werd mij gevraagd of ik niet vier maanden anesthesie-assistent wilde zijn op de OK. Dat heb ik toen met veel plezier gedaan en ben ook heel enthousiast geworden voor het vak anesthesie. Na dat jaar was ik overtuigd dat anesthesie een betere keuze voor mij was dan Artsen Zonder Grenzen. Ik ben toen aangenomen voor de opleiding in het AZL  (nu LUMC ). De afgelopen jaren ben ik vaak als anesthesioloog mee geweest met medische teams van Holland Interplast naar Afrika."

Ongedwongen
Het eerste contact met de afdeling Anesthesiologie in 1993 vond Geert-Jan zo ongedwongen en spontaan dat er van beide kanten geen twijfel was over zijn start op locatie Hoorn. "En die twijfel is er nog steeds niet," vult hij aan.

Combi
Geert-Jan gaat altijd met plezier naar het werk en ook weer met plezier naar huis. "Een betere combi is er toch niet? Ik kan erin kwijt wat ik bij mezelf vind horen: vakbekwaam, empatisch, prettig in de omgang en collegiaal."

En verder
Privé is Geert-Jan gezellig in en rond het huis met zijn vrouw. Zijn sport is surfen en sinds een paar jaar is hij met mijn zoon begonnen met kitesurfen.

Afdeling
Werkt in