dhr. M. Kreeft

dhr. M. Kreeft

SEH-arts

Mathijs Kreeft is Spoedeisende Hulp-arts. Hij studeerde in 2011 af als basisarts in het AMC. In 2016 rondde hij zijn opleiding tot SEH-arts af.

Onvoorspelbaar
Toen Mathijs met zijn keuzecoschap SEH in Australië bezig was, is hij verslingerd geraakt aan het vak. "Spoedeisende Geneeskunde is een dynamisch vak, altijd in ontwikkeling en nooit voorspelbaar. Van alle acute zorg moet je op de hoogte blijven, je behandelt alle patiënten van jong tot oud, met alle mogelijke klachten. Het patiëntencontact kan heel ontwapenend zijn, soms ook lastig, maar in korte tijd kan je veel voor iemand betekenen."

Open sfeer
Mathijs heeft eerder als poortarts in het Dijklander Ziekenhuis gewerkt. "Toen al merkte ik dat dit een ambitieus ziekenhuis is, dat vooruitgaat en wil ontwikkelen. Er heerst een positieve en open sfeer, wat ik heel prettig vind om in te werken. Toen er een vacature kwam, wist ik direct dat ik terug wilde komen!"

Praatje
Gevraagd naar wat hem bezighoudt, vertelt hij: "Met van alles wat! Acuut bedreigde patiënten opvangen en direct handelen, het team aansturen en het behouden van een goeie sfeer op de afdeling, dus ook een praatje met een niet-acute patiënt. Ik ben van nature enthousiast, positief, open en ambitieus, dus het is me niet gauw te gek."

En verder
Mathijs woont samen met zijn vriendin en zoontje op een woonboot in Amsterdam; in de zomer varen ze regelmatig rond. "Verder voetbal ik al jaren, speel ik saxofoon en -niet verrassend- ga ik graag op vakantie, ook zeker op wintersport."

Werkt in