dhr. P.I. Ferdinandus

Plastisch chirurg

Patrick Ferdinandus is in 2008 afgestudeerd als basisarts aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Sinds juni 2017 is hij plastisch chirurg. Zijn specifieke vaardigheden zijn handchirurgie, reconstructieve chirurgie na een trauma of kanker en microchirurgie.

dhr. P.I. Ferdinandus

Goede balans
Op de vraag waarom hij dit vak heeft gekozen, vertelt Patrick: “De finesse en nauwkeurigheid waarmee gewerkt moet worden past bij mij. Bovendien is het een heel breed vak, we werken aan het hele lichaam. Er is een goede balans tussen functie (bijvoorbeeld in handen) en uiterlijk (bijvoorbeeld bij borsten). Uiteindelijk gaat het altijd om het verbeteren van de kwaliteit van leven.”

Ruimte voor ideeën
Patrick koos voor het Dijklander Ziekenhuis, omdat: “Het een groot perifeer ziekenhuis is, met ambitie. Er is goede ondersteuning en ik krijg de mogelijkheid om werkzaamheden uit te voeren zoals ik dat graag wil.” Over zijn eerste indruk van het ziekenhuis zegt hij: “Patiënten en collega’s zijn vriendelijk en toegankelijk. Het ziekenhuis staat open voor nieuwe ideeën en wensen.”

Kritisch
Over zijn sterke eigenschappen zegt Patrick: “Mijn precisie en kritische blik op eigen werk komen goed van pas in het vak. Wanneer heb je lekker gewerkt? “Als ik samen met de patiënt tevreden ben over het bereikte resultaat, helemaal als het een uitdagend probleem was.”

En verder?
“Ik ben verloofd met een andere grote dierenliefhebber. We hebben twee katten en een puppy op komst. We reizen graag zo veel mogelijk, dat heb ik van huis uit meegekregen. Ben zelf in Nieuw-Zeeland geboren. Ik geniet van een druk sociaal leven, maar ook van sporten en in de natuur zijn. Op de motor bijvoorbeeld.”

Werkt in