mw. K. Jageman

mw. K. Jageman

Intensivist

In 1997 is Kirsten Jageman gestart met geneeskunde aan het VUmc. Daarna heeft ze in 2004 de opleiding tot anesthesioloog in het VUmc gevolgd, en vervolgens gekozen voor het aandachtsgebied intensive care waarin ze zich ook gespecialiseerd heeft, ook in het VUmc. "Daarna kon ik in april 2010 direct aan de slag als anesthesioloog-intensivist op locatie Hoorn."

"Gedurende mijn opleiding tot anesthesioloog ben ik een jaar gedetacheerd geweest in het toenmalige Westfriesgasthuis. De kleinschaligheid, prettige omgang met collega’s en patiënten en het leuke plaatsje Hoorn, maakte de keuze voor locatie Hoorn erg gemakkelijk," vertelt Kirsten.

Acuut
Ze heeft gekozen voor de anesthesiologie omdat je als arts in een acute setting met de basale functies van het menselijk lichaam bezig bent. De IC sluit daar goed op aan, vindt Kirsten. "Ook dat is een acuut vak, maar het combineert de acute fase met de complexe problematiek die zo kenmerkend is voor een IC-patiënt. Ook het sociale en ethische aspect van de zorg rondom de patiënten op de IC is vaak uitdagend."

Geduld
Kirstens dag is goed als het team er alles aan heeft gedaan om iemand door een ernstig zieke periode heen te slepen. "Mijn aandachtsgebieden zijn sedatie, mobilisatie, zorg aan de familie, donatie en het geven van onderwijs. Een van mijn sterke eigenschappen is denk ik dat ik veel geduld heb. En ik heb een hekel aan conflicten."

En verder
"In mijn vrije tijd doe ik aan zwemmen en hardlopen. Tijdens vakanties gaan we graag bergwandelen en kamperen."

Afdeling
Werkt in