E. Knauff foto

dhr. dr. E.A.H. Knauff

Gynaecoloog

Erik Knauff studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna promoveerde hij bij Voorplantingsgeneeskunde en deed zijn opleiding tot gynaecoloog aan de Universiteit Utrecht (UMC Utrecht). In 2012 werd hij geregistreerd als gynaecoloog met als differentiatie: minimaal invasieve chirurgie. Samen met Marieke Lambers en Margarida Santos stond hij aan de wieg van het Centrum voor kinderwens Dijklander Ziekenhuis (open sinds 1 februari 2021).

We vroegen Erik waarom hij voor dit vak heeft gekozen: “Het is een vak waar veel verschillende eigenschappen worden aangesproken; je empathisch vermogen bij vaak gevoelige problematiek, maar ook je handvaardigheid bij ingrepen, bevallingen en operaties."

Iets betekenen
Op de vraag wanneer hij prettig gewerkt heeft, antwoordt Erik: “Als ik 's ochtends poli heb gedaan en het gevoel heb dat ik echt iets voor mijn patiënten betekend heb. Dan de lunch met collega’s en daarna een vlot gestroomlijnde operatiemiddag. Ik reis dan met een voldaan gevoel terug naar huis.”

 

Werkt in