E. Knauff foto

dhr. dr. E.A.H. Knauff

Gynaecoloog

Erik Knauff studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna promoveerde hij bij de Voorplantingsgeneeskunde en deed zijn opleiding tot gynaecoloog aan de Universiteit Utrecht (UMC Utrecht). In 2012 werd hij geregistreerd als gynaecoloog met als differentiatie: minimaal invasieve chirurgie.

Zijn specifieke vaardigheden zijn: minimaal invasieve chirurgie (kijkbuisoperaties), vruchtbaarheidsstoornissen (fertiliteit / kinderwens) en endocrinologie.

Empathie en handvaardigheid
We vroegen Erik waarom hij voor dit vak heeft gekozen: “Het is een vak waar veel verschillende eigenschappen worden aangesproken; je empathisch vermogen bij vaak gevoelige problematiek, maar ook je handvaardigheid bij ingrepen, bevallingen en operaties."

Laagdrempelige omgeving
Over zijn keuze voor dit ziekenhuis vertelt Erik: “Ik ben van oudsher een Waterlander, maar zag al bij mijn sollicitatie in 2013 vooral de voordelen van een eventuele toekomstige fusie met het Westfriesgasthuis. Als groot ziekenhuis ben je tot veel meer in staat. Toch heb ik in mijn Waterlandtijd het vak in de volle breedte leren kennen en beoefenen in een plezierige, laagdrempelige omgeving.”

Iets betekenen
Op de vraag wanneer hij prettig gewerkt heeft, antwoordt Erik: “Als ik 's ochtends poli heb gedaan en het gevoel heb dat ik echt iets voor mijn patiënten betekend heb. Dan de lunch met collega’s en daarna een vlot gestroomlijnde operatiemiddag. Ik reis dan met een voldaan gevoel terug naar huis.”

En verder?
“Ik ben vader van 2 kinderen en getrouwd met een gynaecologe. We wonen met ons gezin midden in de Amsterdamse binnenstad. Verder kook en reis ik graag.”

Werkt in