Foto van klinisch chemicus F.J. Loupatty

dhr. dr. F. J. Loupatty

Klinisch chemicus

Ference Loupatty studeerde (bio)chemie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en studeerde daar in 2003 af. Vervolgens deed hij aan het AMC en de UVA promotieonderzoek naar laboratorium genetische metabole ziekten. In 2006 promoveerde hij in de geneeskunde op het onderwerp ‘de klinische chemie en enzymologie van vertakte keten aminozuren’.

Ference vertelt: “Wat me aanspreekt in mijn vak is de balans tussen enerzijds analytische technieken en anderzijds klinische vraagstukken. Je bent bezig met het geven van antwoorden op medisch-diagnostische vragen en kunt daarmee echt toegevoegde waarde leveren in het zorgproces. Dat geeft mij een goed gevoel.”

Kwaliteit als kernwoord
Zijn kennis ligt specifiek op het gebied van chemie, endocrinologie, hemostase en trombose, en erfelijke stofwisselingsziekten. Deze combineert hij in zijn dagelijks werk met managementvaardigheden. “Bovendien is kwaliteit een belangrijk kernwoord als ik aan mijn werk denk: ik wil zelf goed werk afleveren en voel me tevreden als we als team resultaat hebben weten te bereiken zonder concessies te hoeven doen aan kwaliteit en proces.”

Constructief samenwerken
Het Dijklander Ziekenhuis ervaart Ference als een prettige werkplek. “Ik voelde me er bij binnenkomst direct thuis.” Hij geniet ervan om constructief samen te werken met andere professionals en daarmee ieders diagnostische kennis samen te brengen. “Ik heb op een dag lekker gewerkt wanneer we als team de schouders eronder hebben gezet en het werk van de dag hebben verzet.”

En verder?
Zijn persoonlijk leven beschrijft Ference als ‘huisje, boompje, beestje’. “Ik woon in Rotterdam, heb kinderen. Ik sport graag en veel: zo doe ik aan hardlopen, fitness, golf en obstacle races. Ook kun je mij in mijn vrije tijd in een kano of kajak aantreffen en af en toe loop ik een marathon. Verder heb ik een onbezorgde natuur.”

Werkt in